Германия отказа на ЕС да забрани ДВГ от 2035 г.

Превозните средства с ДВГ ще останат в продажба и след 2035 г., реши Германия
(снимка: CC0 Public Domain)

Европейските власти се опитват да въведат изискване всички страни от ЕС да забранят продажбите на автомобили с двигатели с вътрешно горене, считано от 2035 г., с цел намаляване на въглеродните емисии. Германското правителство обаче не се съгласи с това предложение, тъй като смята, че в някои пазарни ниши превозните средства с ДВГ трябва да останат и след 2035 г.

Европейската комисия лансира предложение за нулеви въглеродни емисии от продажбите на нови автомобили в ЕС от 2035 г. По този начин Комисията се опитва на практика да забрани продажбата на нови автомобили с ДВГ.

В началото на юни парламентът на обединена Европа подкрепи тази инициатива, но все още предстои съгласуване на законопроекта на ниво правителства на всяка от страните в блока.

Германските власти обаче изразиха несъгласие с предложените от Европейската комисия срокове за въвеждане на забраната за продажба на нови автомобили с двигатели с вътрешно горене, предаде Ройтерс.

Финансовият министър на страната Кристиан Линднер обясни, че и след 2035 г. ще останат пазарни ниши, където могат да се използват двигатели с вътрешно горене и затова не може да бъде забранена продажбата им като част от нови превозни средства.

В същото време Линдер не се съмнява, че Германия ще може да остане най-големият европейски пазар за електрически превозни средства.

Коментари по темата: „Германия отказа на ЕС да забрани ДВГ от 2035 г.”

добавете коментар...

  1. Анонимен

    Големи “германски” анализатори тука. Говорите за закопаване и национални интереси, знаете кой диктува бъдещето. Само не казвате какви са националните интереси на руската колония.
    Само чакате да чуете някаква критика срещу ЕС и веднага два коментара за 3 мин.
    Спокойно, ще има пазар, където кремъл да си продават петрола, за да не фалират. САЩ и Европа отново ще ги спасят от глада.

  2. Важното

    Българите са готови на всичко за да се закопаем и загробим / погребем държавата икономика и национални интереси. Много изпълнителни и услужливи.

  3. Германец

    Много ясно големите бизнеси и корпорации диктуват политиката и бъдещето.

Коментар