Chaos създава лаборатория за иновации в 3D технологиите

„Създаването на екосистема с решения за всеки етап в работата на архитекти, дизайнери, визуализатори, артисти, търговци и техните потребители, е наша отдавнашна мечта”, казва Петър Митев (снимка: Chaos)

Основаната в България софтуерна компания Chaos създава вътрешна Лаборатория за иновации в областта на графичните технологии и по-конкретно визуализация от край до край и 3D търговия.

Chaos цели да създаде екосистема от технологии за 3D визуализация, които да се използват във всички етапи от работата на архитекти, дизайнери и визуализатори в областта на архитектурата, проектирането и строителството (AEC), визуалните ефекти (VFX) и развлекателната индустрия, както и в продуктовия дизайн.

В началото на годината Chaos се обедини с германската компания Enscape, която развива технологии за рендеринг в реално време и управление на процесите по дизайн в архитектурата, и придоби платформата за 3D визуализация в търговията Cylindo, с което ускори реализирането на новата си визия.

Лабораторията за иновации ще работи като вътрешно звено в глобалната компания, под ръководството на Владимир Койлазов, който заедно с Петър Митев създава Chaos в края на 90-те години. Койлазов e създател на един от основните продукти на Chaos в България – софтуерът за фотореалистична графика V-Ray.

Екипът от 11 офиса на Chaos по света ще си партнира с академични организации с други развойни центрове в областта на рендеринга и ще тества нови концепции.

„Създаването на екосистема с решения за всеки етап в работата на архитекти, дизайнери, визуализатори, артисти, търговци и техните потребители е наша отдавнашна мечта. Щастлив съм, че в обединената компания имаме ресурсите за постигането ѝ”, каза Петър Митев.

Глобалната бизнес стратегия и оперативната дейност на компанията ще се ръководят от Кристиан Ланг в ролята му на главен изпълнителен директор (CЕО).  Той оглавява Enscape като CEO от юни 2020 г.

Петър Митев, съосновател на Chaos и член на Борда, поема ролята на главен продуктов директор (CPO) на Chaos. Владимир Койлазов също е член на Борда и ще поеме ролята на директор Лаборатория за иновации.

Обединената компания, която запазва името Chaos, е с централа в Карлсруе, Германия. В момента глобалният екип на фирмата надвишава 700 души, разположени в офиси в София, Карлсруе, Прага, Скопие, Битоля, Копенхаген, Лос Анджелис, Бостън, Ню Йорк, Сеул и Токио.

Коментар