Китай отваря хотел за е-спорт с виртуален асистент

За гостите на хотела са организирани тематични игри в общите зали
(снимка: Tencent / YouTube)

Необичаен хотел ще отвори врати в Китай в края на август 2022 г. Той е предназначен за играчи на електронни спортове и се управлява от виртуален асистент на име Veegy.

Екстериорът на хотела е проектиран в стил eSports от неговите създатели – компаниите Tencent и Ouyu Technology. Предвидени са места за обучение, както и конзоли, компютри, монитори и телевизори. Преди да наемат стая, гостите ще могат да я „персонализират”, като определят желаната платформа: компютър, конзола или смартфон за игри.

За гостите ще бъдат организирани тематични игри в общите зали. Например, посетителите ще могат да участват в състезания за бързина на реакция с други киберспортисти. Ще има и общи игрални зали за фирми.

Видео, публикувано в YpuTube, демонстрира възможностите на хотела. Основната атракция е виртуалният асистент Veegy. В целия хотел, в стаята и в общите части ще бъдат монтирани големи екрани, в които „живее” дигиталният асистент.

Основната атракция на хотела е виртуалният асистент Veegy
(снимка: Tencent / YouTube)

Veegy може да отговаря на въпроси от гости, да ги насочва, ако се изгубят, да включва филми в стаята, да се обажда на камериерки, да поръчва вечеря в стаята и да дава съвети на спортистите как да подобрят уменията си за игра.

Коментар