Malwarebytes Browser Guard – добавка за сигурност в Chrome

Разширението Malwarebytes Browser Guard намалява рисковете при сърфиране с Chrome
(екранна снимка: Malwarebytes Browser Guard)

Интернет предлага изобилие от информация и възможности, но сърфирането в мрежата е свързано и с много рискове, тъй като има много източници на злонамерено съдържание, готови да заразят компютрите. Повечето потребители инсталират антивирусни програми, но те обикновено са големи и влошават производителността.

Malwarebytes Browser Guard for Chrome е една алтернатива на антивирусите и по-лека опция. Това е добавка за браузъра Chrome, която предотвратява достъпа на злонамерен софтуер от определени сайтове. Предотвратяването на опасности в повечето случаи винаги е по-лесно от поправянето, и това е принципът, който това разширение следва.

Това не означава, че плъгинът ултимативно блокира достъпа до уебсайтове. Той само дава предварително предупреждение, оставяйки на потребителя избор дали да го приеме или не.

Има няколко конкретни вида заплахи, от които Malwarebytes Browser Guard предпазва: злонамерен софтуер, измами, реклами или проследяване, примамка за кликване, потенциално нежелани програми (PUP) и др. Всеки тип защита може да се включва и изключва, което е добра функция, особено ако знаете, че уебсайтът всъщност е безопасен.

Добавката Malwarebytes Browser Guard предпазва от различни типове заплахи
(екранна снимка: Malwarebytes Browser Extension)

Уебсайтове, на които обикновено имате доверие, могат да бъдат добавени към „бял” списък и от този момент нататък техният домейн никога няма да бъде сканиран или забранен, независимо кои настройки за защита сте включили. Нещо повече, когато решите да се противопоставите на предупрежденията на добавката и влезете в определения уебсайт, неговият домейн автоматично ще бъде добавен към „белия” списък.

В заключение Malwarebytes Browser Guard е една чудесна добавка към Google Chrome. Факт е, че не изглежда като програма, която предоставя кой знае какви функции, но предвид колко лесно е да заразите компютъра си със злонамерен софтуер, всяко едно усилие за защита е от значение.

Даунлоуд: Malwarebytes Browser Guard

Коментари по темата: „Malwarebytes Browser Guard – добавка за сигурност в Chrome”

добавете коментар...

  1. Лол

    “Непробиваема”, шибан ламер…

  2. Ivanchy

    Вие се сетихте 😀 аз тва вече 4 години го ползвам и антивирусната им ,непробиваема е супер доволен

Коментар