iTop Data Recovery – сканира и възстановява изгубени данни

iTop Data Recovery има опростен и приятен интерфейс, с голям бутон SCAN
(екранна снимка: iTop Data Recovery)

В днешно време на всеки може да се случи да загуби данни, било то заради вирусна инфекция, повреда на хардуера или случайното им изтриване. За щастие, съществуват програми, които са създадени да ви помогнат да възстановите изтрити документи, снимки или друг тип файлове. Една от тези програми се нарича iTop Data Recovery.

След като стартирате приложението, ще се натъкнете на един прост и приятен интерфейс, състоящ се от голям бутон за сканиране и опции, намиращи се под него, чрез които да изберете типовете файлове и локациите за сканиране. iTop Data Recovery поддържа над 1000 файлови формата.

Програмата има три локации и ги избира всички по подразбиране: локалното „C” устройство, десктопа и кошчето. Също така може да добавите отделни папки или външни устройства, като флашка, SD карта и др.



Що се отнася до типовете файлове, програмата може да възстановяват снимки, видеоклипове, музикални файлове, документи, архиви и др. Естествено, колкото повече селекции изберете, толкова повече време ще отнеме сканирането.

Други по-интересни опции няма, което може да се окаже изненадващо за някои потребители. Анализът започва веднага, след като кликнете върху бутона „Сканиране”.

Програмата възстановява снимки, видеоклипове, музикални файлове, документи, архиви и др.
(екранна снимка: iTop Data Recovery)

Когато процесът на сканиране приключи, ще ви се покажат два панела, съдържащи информация за изгубените данни – един отляво и втори отдясно. Левият панел съдържа колекция от видовете файлове и локации, а десният – самите файлове, заедно с тяхното минало местоположение, размер и датата, на която последно са били модифицирани.

Необходимо е само едно кликване върху бутона „Recovery”, за да започне възстановяването на файловете. Може да възстановите всички тях или да селектирате само най-нужните.



В заключение, iTop Data Recovery изглежда като инструмент, който би бил доста полезен за някои потребители, и в същото време не изисква никакви технически познания, за да бъде използван както трябва.

Даунлоуд: iTop Data Recovery

Мартин Банков

Мартин Банков

Коментар