Linux общността с проект за метавселена – отворена и безплатна

Проект на Linux Foundation цели да превърне метавселената в реалност
(графика: Open Metaverse Foundation)

Организацията с нестопанска цел Linux Foundation обяви план за създаване на платформа с отворен код за метавселена, която има потенциал да стане „толкова мощна, колкото е световната мрежа”, ако компании, разработчици и фондации се обединят, за да постигнат общи цели.

Новият проект се нарича Open Metaverse Foundation (OMF) и вече е разделен на групи по интереси, всяка от които ще се фокусира върху своя собствена тема. Ключовите области включват технология за транзакции, виртуални светове и симулации, мрежови решения, проблеми със сигурността и поверителността, правни и политически въпроси.

Роял О’Брайън, назначен за изпълнителен директор на OMF, заяви, че новият проект ще създаде условия за обсъждане, дефиниране и развитие на „градивни елементи”, които ще превърнат метавселената в реалност – тя ще се състои от цифрови активи, симулации, транзакции, алгоритми , изкуствен интелект и други технологични решения.

Linux Foundation беше създадена като неутрална среда, в която разработчиците да споделят код и да си сътрудничат по иновативни идеи. Организацията с нестопанска цел има обширно портфолио от проекти, насочени към хармонизиране на технологиите, включително OpenWallet Foundation, който ще помогне за решаване на проблема със съвместимостта на цифровите портфейли.

Коментари по темата: „Linux общността с проект за метавселена – отворена и безплатна”

добавете коментар...

  1. А

    Все едно е някаква игра, не бих ползвал такова нещо. Особено за по-продължително ползване не си е работа, да не говорим да си слага човек очила или друго устройство на главата. Някой много иска да създаде следващия мехур с това нещо и да изкара пари, но просто идеята не струва.

Коментар