MWC 2023 ще предложи „пътуване към бъдещето“ на 80 хиляди посетители

Конгресният център Fira Gran Via в Барселона се готви да посрещне над 80 000 посетители на MWC 2023 (снимка: Войтек Гюрак във FlickR)

Около 80 хиляди посетители и 2000 изложители се очакват на тазгодишния Международен мобилен конгрес в Барселона, обявиха ръководителите на GSMA – международната асоциация на мобилната индустрия, която организира форума. MWC23 Barcelona ще се проведе от 27 февруари до 2 март.

На пресконференцията на организацията преди събитието главният изпълнителен директор на GSMA Матс Гранрид и колегите му споделиха, че се предвижда повече от половината присъстващи да дойдат от индустрии извън мобилните устройства. Общият брой на делегатите е по-висок от доскоро предвиждания от организаторите за тази година и със сигурност над онези 61 000, присъствали на MWC22.

Централната тема този път е „Velocity“. Гранрид подчерта, че събитието ще предостави „пространство, което не може да бъде пропуснато, за отприщване на утрешните технологии още днес“.

Съдържанието на шоуто ще даде представа за основните тенденции в индустрията, включително продължаващото внедряване на 5G по света, напредъка в усилията за устойчивост, както и поглед към футуристичните технологии, обхващащи неща като подобрена реалност и метавселена.

Новото за 2023 г. е област, описана от организаторите като „първото завладяващо пространство за разказване на истории“ под слогана „Пътуване към бъдещето“. Това направление ще предложи „уникално, всепоглъщащо, практическо пътуване в бъдещето на технологиите“.

Основен акцент в организацията на конгреса е разнообразието. От GSMA отбелязаха, че програмата за лектори е съставена, за да „отрази многообразието на света, в който живеем“. Около 35 процента ще бъдат жени лектори. 40 процента от основните презентации ще представят иновации от „съседни“ индустрии.

Освен това в конгресния център Fira Gran Via ще бъде включено годишното събитие за млади иновации и стартъпи 4YFN, ще има и мини-шоу Diversity4Tech.

Според изчисленията на организаторите, събитието ще генерира икономически ползи на стойност близо 350 милиона евро в региона-домакин и 7400 работни места на непълно работно време.

Коментар