Roborock S7 Pro Ultra – кралят на роботите прахосмукачки

Топ прахосмукачката Roborock S7 Pro Ultra се предлага с уникална станция за обслужване

Не случайно тази прахосмукачка е обозначена като Ultra. Според мнозина специалисти и отзиви от потребители, моделът е топ класа и ще задоволи и най-претенциозните домакини, когато става въпрос за почистване на жилището.

Роботизираната прахосмукачка Roborock S7 Pro Ultra не е за всеки бюджет, но все пак цената ѝ е достатъчно атрактивна за средното домакинство – моделът се предлага сега за €879 с купон за отстъпка NNNROBKS7PU в глобалния онлайн магазин Geekbuying, с безплатна доставка от европейски склад и без допълнителни такси.

Мопът на Roborock S7 Pro Ultra ще премахне и най-упоритите замърсявания по пода

Това е интелигентен уред, направен в духа на модерната тенденция за вграждане на функции с изкуствен интелект в битовата техника. Pro Ultra в наименованието на робота означава наличие на нещо специално. Може да изтъкнем, например, че освен самата прахосмукачка ще получите и специална станция за изпразване на събрания боклук. Нещо повече, този Roborock S7 може сам да добавя чиста вода в резервоара за почистване и дори да изцежда кърпата си за почистване.

На практика това е комплексно устройство за почистване на жилището, което ще ви разтовари от много рутинни ангажименти. Единствената ви грижа ще остане да сменяте от време навреме торбата с боклук, да изпразните резервоара за мръсна вода и да добавите чиста вода.

Управлението на Roborock S7 Pro Ultra е лесно с помощта на мобилно приложение

Сигурно сте нетърпеливи да научите характеристиките на този толкова хвален робот. Те наистина са впечатляващи. Roborock S7 Pro Ultra има всмукателна мощност до 5100 Pa, или два пъти повече отколкото при стандартия S7 модел, което означава, че никакви боклуци по пода нямат и най-малък шанс за оцеляване.

Роботът достига пиковата си мощност в специалния режим Max+, предназначен за изсмукване и на най-упоритите замърсявания. Останалите, по-обикновени режими на работа, са достатъчни за повечето сценарии на почистване с Roborock.

Ще имате грижа да изхвърлите боклука от Roborock S7 Pro Ultra едва веднъж на 7 седмици

Ако пък говорим за батерия – с капацитет от 5200 mAh тя е една от най-големите на пазара, като осигурява до 3 чака непрекъсната работа на прахосмукачката. Когато изчерпи капацитета си от енергия, Roborock S7 Pro Ultra се връща до зарядната станция, презарежда се и продължава да почиства.

Впечатляващата мощ на засмукване и издръжливата батерия са допълнени от редица функционални предимства на Ultra. Сред тях е здравата гумена четка, която е разположена още по-близо до пода, което я прави по-педантична в почистването. Освен това е проектирана така, че да не допуска заплитане с косми.

Roborock S7 Pro Ultra разбира къде да чисти и къде не, за да не пречи на никого

Засмукването на прах и боклуци от пода е само една от задачите, с които Roborock S7 Pro Ultra се справя безупречно. Тя е в стихията си и при последващото почистване с измиване. Тук не става въпрос просто да влачите мопа по пода. S7 Pro Ultra е далеч по-усъвършенствана чрез специална вибрационна система.

VibraRise прави миенето по-прецизно и може да почисти дори засъхнала мръсотия – нещо, което не е по силите на обикновените роботизирани прахосмукачки. Ефективността на почистването е подобрена с до 30%, благодарение на системата с 3000 вибрации в минута. При това Roborock S7 Pro Ultra работи еднакво ефективно, независимо дали в момента прахосмуче, мие пода или е върху килима.

Като стана въпрос за килими, трябва да споменем, че Ultra открива автоматично тези настилки и сама задейства съответната технология на почистване с кърпа. Роботът разпознава килими с дебелина до 5 милиметра.

Roborock S7 Pro Ultra приема и гласови команди, например чрез Google Assistant

Нали не се съмнявате, че уред от този ценови клас знае по всяко време къде се намира, дори и в многоетажни жилища. За целта S7 Pro Ultra е оборудвана с една от най-усъвършенстваните системи в света за сканиране и навигация. Роботът записва автоматично нова карта на помещението въз основа на това къде е бил и какво вижда радарът му. Резултатът е по-бързо и по-ефективно движение на прахосмукачката по време на почистването.

Картите, които Roborock S7 Pro Ultra създава, се запазват автоматично и с помощта на мобилно приложение можете да задавате или редактирате стаи, различни зони за почистване, виртуални стени, забранени зони и др. Поддържат се три вида карти, вкл. класическа 2D с изглед отгоре, 3D с изобразяване на цялата стая и специална матрична карта, с която прахосмукачката може да навигира по-прецизно.

Картите са на много високо ниво, с точно идентифициране на мебели. Ако искате, например, да почистите само около леглото, просто трябва да изпратите прахосмукачка там. Освен това можете да зададете метода на почистване отделно за всяка стая – например, максимална мощност за кухнята и по-щадящ режим за всекидневната.

Всеки мечтае за интелигентен помощник като Roborock S7 Pro Ultra

Има и функция за рутинно почистване – при нея Roborock S7 Pro Ultra ще почисти усърдно кухнята след готвене, само с едно щракване. Сред останалите смарт функции внимание заслужава управлението с гласови команди чрез смартфон приложение, което поддържа популярния Google Assistant.

За пълна прозрачност в процеса на почистване, в смартфон приложението винаги можете да видите точно къде се намира роботът, къде вече е бил по време на почистване и къде все още предстои да отиде. Чрез постоянно учене и усъвършенстване S7 Pro Ultra става все по-пъргав и ефективен с течение на времето.

Дизайнът на Roborock S7 Pro Ultra е изпипан – роботът е удобен за управление и обслужване

Но мнозина вероятно ще оценят най-високо следващата атракция на Roborock S7 Pro Ultra – това е автоматичната станция за изпразване на боклука и почистване. Контейнерът за чиста вода поддържа почистване на до 300 квадратни метра без необходимост от доливане на вода. Използваната вода автоматично се изсмуква от прахосмукачката и се съхранява в контейнера за мръсна вода на станцията.

Уникалната е и системата за измиване на моп кърпата, която прави Roborock S7 Pro Ultra винаги готов за следващото почистване. Системата включва специална четка за премахване на излишната вода и мръсотия от кърпата. Благодарение на големия обем на торбата за боклука, ще ви се налага да я изпразвате само веднъж на 7 седмици.

Всяко средно семейство може да си позволи почистващия топ робот Roborock S7 Pro Ultra

След всичко казано дотук, можем да обобщим, че Ultra е един отличен домакински уред за почистване, производителен и ефективен, с разнообразни смарт функции и издръжлива батерия – уред, който ще ви разтовари от досадните рутинни ангажименти и ще поддържа жилището винаги чисто.

Ако искате този робот-прахосмукачка, поръчайте го тук: Roborock S7 Pro Ultra – сега за €879 с купон за отстъпка NNNROBKS7PU в глобалния онлайн магазин Geekbuying. Доставката е безплатна от европейски склад в рамките на няколко работни дни и без допълнителни такси.

Коментар