Нашумелият ChatGPT се сдоби с лице и глас

Уеб приложение позволява общуване с ChatGPT чрез подходящи аватари
(снимка: D-ID)

Израелски стартъп разработи технология, която позволява на потребителите да комуникират лице в лице с изкуствен интелект. Уеб приложението chat.D-ID комбинира поточно предаване на текст и видео с популярния ChatGPT, за да направи разговорите между човека и чатбота по-естествени.

Предоставянето на глас и лице на ChatGPT ще позволи на повече хора да използват технологията, тъй като дори тези, които не могат да четат и пишат, вече ще могат да комуникират с изкуствения интелект, казва в интервю за TechCrunch главният изпълнителен директор и съосновател на стартъпа D-ID – Гил Пери.

Друга цел на създаването на chat.D-ID е да улесни възрастните хора да използват изкуствен интелект. Компанията вярва, че новото ѝ уеб приложение, достъпно в момента като бета версия, ще осигури по-широк достъп до ChatGPT – популярния чатбот на OpenAI.

Уеб приложението скоро ще предложи разнообразни аватари, от които потребителите ще избират правилния за своите комуникации. Освен това ще могат да качват всяко друго изображение в чатбота, с изключение на снимки на известни личности.

По думите на Гил Пери, когато общувате с изкуствен интелект, е важно той да има подходящото лице. Например, ако дете от началното училище иска да научи повече за квантовата физика, то може да разговаря с AI бот с лицето на Алберт Айнщайн.

В момента потребителите могат да използват chat.D-ID безплатно, но в бъдеще не е изключено компанията да започне да таксува комуникациите с AI бота. Шефът на D-ID обаче уверява, че приложението ще остане безплатно.

Коментар