LG обяви първия безжичен OLED телевизор

LG 97M3 излъчва безжично с резолюция 4K 120Hz в реално време на до 10 метра
(снимка: LG Electronics)

LG Electronics лансира първия в света безжичен OLED телевизор – това е 97-инчовият LG Signature OLED M (модел 97M3). Телевизорът вече е достъпен в Южна Корея, а по-късно тази година ще се появи и на пазарите в Северна Америка и Европа, съобщиха от компанията.

97M3 e премиум телевизор, с най-широкия в индустрията 97-инчов OLED екран, който работи със Zero Connect Box, първото в света безжично решение с технология за излъчване на видео и аудио с резолюция 4K (3840×2160 пиксела) 120Hz в реално време, на до 10 метра от екрана.

Моделът е напълно освободен от кабели, с изключение на захранващия. Решението на LG за безжичното AV излъчване ще улесни потребителите, които свързват телевизора си с различни устройства, вкл. гейминг конзоли и декодери, като предлага нов и лесен начин за управление.

Zero Connect Box елиминира необходимостта от кабели и устройства в близост до екрана. Технологията поддържа редица опции за свързване, включително HDMI 2.1, USB, RF, LAN и Bluetooth. Кутията идентифицира оптималната пътека за свързване и използва регулируема антена, която може да се позиционира според локацията на екрана.

Патентованото решение на LG за безжично AV излъчване е способно да предава големи количества данни със скорост 3 пъти по-висока от съществуващите Wi-Fi 6E стандарти. Zero Connect технологията поддържа дори Dolby Vision и Dolby Atmos.

Премиум телевизорът LG 97M3 предлага най-широкия в индустрията OLED екран
(снимка: LG Electronics)

LG Signature OLED M е изпълнен в елегантния Gallery Design на компанията, който осигурява лесно монтиране плътно до стената. Елиминирайки нуждата от секция или маса в близост до телевизора, потребителите могат да подредят по-оптимално пространството си.

В близко бъдеще 97-инчовият телевизор на LG ще бъде последван от 83- и 77-инчови OLED evo M модели със Zero Connect технология, като всеки от тях ще предлага безжично AV предаване на 4K 120Hz, уточниха от корейския производител.

Коментар