Прозрачен OLED телевизор се скрива в таблата на леглото

OLED телевизор в кревата, та дори прозрачен – атракцията дебютира на CES 2021
(снимка: LG / The Verge)

55-инчов прозрачен OLED телевизор може да се скрива в долната табла на леглото – такава концептуална разработка показа LG Display на CES 2021. Прозрачният дисплей може да бъде вграден така, че да излиза нагоре от долната табла на кревата (при краката) и после да се прибира обратно в нея.

Това не е първият прозрачен дисплей, който дебютира в CES през последните години. Прозрачните екрани бяха демонстрирани както от LG, Samsung, така и от Panasonic.

Това обаче е първият по рода си екран, направен под формата на готов за употреба телевизор, който наистина може да бъде инсталиран в дома и да се използва удобно и хитро, съобщи The Verge.

Показан на виртуалното изложение, работният прототип OLED Smart Bed е напълно прозрачен и се прибира в таблата, когато не се използва. Звучи примамливо – човек може да гледа вечер любимите си филми преди заспиване, а заран да се събужда с прожектиране на информация за прогноза за времето, точен час, сутрешни новини и др. В рамката са вградени и високоговорители.

Коментари по темата: „Прозрачен OLED телевизор се скрива в таблата на леглото”

добавете коментар...

  1. Presspapie

    Хайде сега и в такситата между шофьора и пътниците
    И в колите и камионите между предното стъкло и шофьорите

Коментар