Kugoo M4 Pro – мощен е-скутер със седалка, на бюджетна цена

Kugoo M4 Pro развенча мита, че няма бюджетен скутер за офроуд

Когато по-рано тази година се появи на пазара, Kugoo M4 Pro предизвика малък трус – това е електрически скутер от бюджетен до среден клас, който навлезе в територията на скъпите модели за офроуд. Мнозина го определят като най-добрия е-скутер на бранда Kugoo. Да видим с какви качества M4 Pro заслужи тази оценка.

Но първо да обърнем внимание, че този признат скутер се предлага доста изгодно в момента в глобалния онлайн магазин Geekbuying – Kugoo M4 Pro струва само €479 след купон за отстъпка NNNCPPM4PRO и се доставя безплатно от европейски склад в рамките на няколко работни дни.

Скутерът идва в комплект със седалка от изкуствена кожа, зарядно устройство, маркуч за помпа, комплект инструменти за сглобяване и документация. На практика, единствената ви грижа ще е да монтирате седалката и предния фар.

Здрав и удобен

Kugoo M4 Pro е много здрав, като по-голяма част от рамката е направена от индустриална алуминиева сплав. Това е сгъваем е-скутер, с доста по-опростен механизъм от този на своя предшественик M4, и тегло 22,5 кг, не е от най-леките, но това има и своите предимства в устойчивостта и гладкото возене.

Наличието на седалка, която се сваля лесно, е сериозно предимство на Kugoo M4 Pro

Моделът се задейства на самостартер, тоест не е нужно да ритате от земята, за да го подкарате. Освен това е защитен с ключ и не може да се стартира без него. За максимално удобство кормилото се регулира по височина и посока. Има три режима на скорост, ограничени съответно до 15 км/ч, 30 км/ч и 45 км/ч.

Kugoo M4 Pro е оборудван с широки гуми, първоначално проектирани за офроуд. Возенето е гладко, дори и по неравни терени, а с тегло близо 23 кг скутерът развива достатъчно голяма инерция, за да не усещате неравностите и вибрациите.

В допълнение, широката платформа (24 см) се явява удобно място за стоене. А наличието на седалка ще ви позволи да седнете и да си починете при по-дълги пътувания. Същевременно платформата е високо над земята, което улеснява качването и слизането от тротоари.

Kugoo M4 Pro се задвижва от мощен безчетков двигател 500W

Седалката е с пружинно окачване, така че да не усещате неравностите, когато седите. Ако не се нуждаете от нея, можете да я премахнете, като просто развиете няколко винта.

Сгъваемото кормило на M4 Pro е сериозно предимство по отношение на преносимостта и дава на този скутер допълнителни точки за преносимост. Моделът се побира удобно в багажниците на повечето автомобили и е лесно преносим през тесни проходи, коридори, врати на асансьори и др.

Гумите на Kugoo M4 Pro имат диаметър 10 инча и ширина 4 инча, те са противоплъзгащи с високо сцепление на всякакви терени, включително трева, лоши и каменисти пътища. Гумите се справят много добре с хлъзгави и мокри повърхности, както и при катерене.

Мощност и пробег

M4 Pro се задвижва от безчетков мотор 500W, който му придава мощ за безпроблемно катерене по наклони до 12-15 градуса. Моделът поддържа максимална скорост 45 км/ч, но винаги когато говорим за скутери, ви съветваме да не експериментирате с високи скорости, заради рисковете, и да спазвате ограниченията в града и парковете.

В сгънато състояние Kugoo M4 Pro е по-удобен за пренасяне и съхранение

Разглежданият скутер има батерия 48V 21AH, която осигурява максимален пробег 70-75 км с едно зареждане, което е респектиращ показател. Пълното ѝ зареждане отнема около 8 часа.

Безопасност

Скутерът на Kugoo разполага с механични дискови спирачки – една на предното и една на задното колело, които осигурят спирачен път от само няколко метра. Могат да се настройват, въпреки че идват перфектно подготвени от производителя.

Kugoo M4 Pro се отличава и със стабилна система с двойно окачване. Отпред има двойно пружинно окачване, а отзад – раменно окачване. Комбинацията осигурява комфортно, приятно возене.

Kugoo M4 Pro има широка 24 см платформа за стоене с гумено покритие

В допълнение, скутерът е снабден със силни светлини от всички страни. Главната светлина е LED фар отпред, идеален за нощно каране. Отстрани на палубата има жълти светлини, които ще служат като мигачи, а отзад е разположена яркочервена стоп светлина.

Водоустойчивостта е друга много силна страна на Kugoo M4 Pro. Той идва със стандарт за защита IPX4, който ще гарантира, че няма да претърпи щети през дъждовните дни.

Управление

M4 Pro има страхотен дисплей с висок контраст, който показва текущата скорост, ниво на батерията, километраж и др. От дясната му страна има два бутона – за захранване и избор на режим на скоростта. Напрежението е видимо над ключалката, също и на дясното кормило. Можете да управлявате част от функционалностите на скутера и от мобилно приложение.

Таблото отпред на Kugoo M4 Pro показва важните показатели за карането

Някои минуси

Колкото и добър да е, и този скутер има някои неудобства. С голямото си тегло и размери, не е точно преносим. Не на всеки ще му е лесно да го носи. Въпреки че е перфектен за дълги пътувания, накрая, когато са необходими преходи в и от обществения транспорт, ще ви е по-удобно с лек скутер.

Освен това Kugoo M4 Pro има малко кабели, които се виждат и стърчат от него. И въпреки че M4 Pro е водоустойчив, щеше да е по-добре, ако кабелите са скрити.

Разлики с Kugoo M4

M4 Pro, както показва и името му, е много по-добър от своя предшественик M4, като отстранява неговите недостатъци. Едно от най-важните подобрения са по-широките гуми с повече шарки. По-големият пробег с около 15 км на M4 Pro също е предимство.

Подобрена е и системата за окачване. Друг плюс е гумената постелка на платформата, която подобрява стабилността и сцеплението, което може да е критично в дъждовни дни.

Kugoo M4 Pro има светлини отвсякъде – LED фар, мигачи, стоп

В заключение, това е един от най-ефективните бюджетни скутери с пробег от 75 км, което е рядкост да модел с цена под 500 евро. Както обикновено, Kugoo предлага солидно качество, много стойност и функции на страхотна цена.

Наличност и цена

Можете да купите е-скутера тук: Kugoo M4 Pro Foldable Electric Scooter – на цена от €479 след купон за отстъпка NNNCPPM4PRO и безплатна доставка от европейски склад в рамките на няколко работни дни. Ако платите през PayPal, Klarna или кредитна карта, ще получите допълнителна отстъпка от около €10 – цената става €469,68 и важи до края на септември.

Коментари по темата: „Kugoo M4 Pro – мощен е-скутер със седалка, на бюджетна цена”

добавете коментар...

  1. Don

    Купих си Кугу-то преди 2 месеца. Страхотен скутер! 100кг съм и ме вози над 35 км да допълня само че понякога возя и сина ми(36кг) по 3-4км тежи. Единственото в което лъжат в тази статия е, че има ключ. Няма! Стартира с копче и ако искате да го заключване ще трябва да си закупите катинар или аларма допълнително. Иначе е най- добрата ми пукупка за 23 година, изключително много съм доволен! Купих го с този купон за отстъпка и цената беше 470Евро

  2. Стоянчо

    Аз си го купих, ще разказвам, цената е реално 469 и батерията 21а, което много важно, само батерията струва над 250евро, което е повече от половината цена на скутера,какво му плащаш!?

  3. Иванов

    Според мен по добрия модел е engwe s6 скутер по елегантен и стабилен е както и по мощен до 700 вата.а за куго трябва нещо много ясно и точно да се казва освен колко тежи трябва да се каже колко килограма с водача може да върви но при наклон от 30 градуса.

  4. ЛекоНетака

    Те рекламите са хубави ама има ютуб и там са всички отговори които ви трябват.
    И въпросът който ви интересува е колко дълго изкарва – и той е отговорен там и е стресиращ – а и повечето са руснаци така че може да си го припомните стария ни език погрешно наричан руски.

  5. аз

    50 няма да изкара но 25-30 по сравнително равен терен, без много газ с батерия 16Ач, а този е с 21Ач така, че може и повече от 30 км да изкара

  6. Anonymous

    Max Load: 150KG

  7. Пацо

    Всичко ок само до колко килограма издържа тежест на човек аз съм 110кг ще ме издържи и ще изкара поне 50 км или?

Коментар