Касетните плейъри са живи. Нов “уокмен” излиза на пазара

Дизайнът на Fiio CP13 отдава почит на емблематичния плейър Sony Walkman
(снимка: Fiio)

Кой казва, че аудио касетите са безвъзвратно остарели и ненужни? Меломаните пазят и дори обогатяват своите аудио колекции на касети, на пазара продължават да излизат касетни декове, а една сравнително млада компания очарова CES 2024 в Лас Вегас с нов модел “уокмен”.

Това е истински касетофон в стила на уокмените. Fiio представи CP13, който ще струва £129, когато се появи на пазара през март. Дизайнът на новия касетофон отдава почит на емблематичния плейър Sony Walkman от 1979 г.

Плейърът изглежда технологично и стегнато: с големи бутони, контрол на силата на звука под формата на копче отстрани, двуцветен дизайн и триизмерно лого на производителя.

Fiio CP13 няма много специални характеристики, освен познатите класически възможности. Но все пак отстрани се вижда USB-C порт за зареждане, което означава, че плейърът има презареждаема литиева батерия – тя осигурява до 15 часа възпроизвеждане на музика от касети.

Касетният плейър Fiio CP13 зарадва аудиофилите на CES 2024 в Лас Вегас
(снимка: Fiio)

Устройството разполага със стандартен 3,5-мм жак за слушалки и LED индикатори. И изглежда това е всичко – просто класически уокмен. Няма възможности за възпроизвеждане от флашка или безжично през Bluеtooth. 

Новият касетен плейър Fiio CP13 се очаква на пазара през март т.г. “Уокменът” ще струва 129 британски лири в различни цветове – бяло, черно или синьо, което е сравнително поносима цена за почитателите на ретро технологиите.

Коментар