PowerTranslator – инструмент за бърз превод на китайски

PowerTranslator позволява бързо превеждане на думи и фрази, без да напускате прозореца на текстообработващата или друга програма, в която се намирате в момента
(екранна снимка: Power Translator)

В стремежа си да отговори на отзивите от общността, Microsoft се опитва да предостави множество допълнителни помощни програми към своята Windows платформа, включително за нуждите на опитните потребители. Компанията съживи популярния проект PowerToys – набор от практични инструменти, един от които е преводачът PowerTranslator, фокусиран върху китайския език.

Тъй като повечето от задачите, изпълнявани на съвременните компютри, се извършват през браузъра с цел максимално възползване от възможностите на онлайн услугите, много потребители поддържат уеб приложенията постонно работещи в табовете. Тъй като уеб-интерфейсите са проектирани да обслужват действия със сензорни екрани и операции с курсора на мишката, приложенията, фокусирани върху клавиатурата, могат да бъдат поставени в неизгодно положение.

Именно тук влиза в играта Run модулът на PowerToys, като позволява на потребителите да извършват разнообразни действия в полето за въвеждане чрез комбинация от бързи клавиши. Една от най-силните страни на PowerToys се отнася до възможността за разработване и публикуване на плъгини, предназначени да работят в унисон с неговите основни модули. По този начин отпада необходимостта програмистите да създават отделен процес, който вместо това може да бъде прикрепен към вече съществуваща функция.

Един пример е плъгинът PowerTranslator, който позволява на потребителите бързо да превеждат думи и фрази, без да напускат прозореца на текстообработващата програма или друга програма, в която се намират в момента. Това в крайна сметка ускорява работните им процеси.

Фокусът на PowerTranslator е върху директния превод от всеки език както към опростен, така и към традиционен китайски изход. Освен че може да копира генерирания превод за максимално удобство, плъгинът предоставя и опция за промяна на командата за директно активиране, за да предотврати всякакви потенциални сблъсъци с други функции, които може да използват същия клавиш за бърз достъп.

Плъгинът PowerTranslator се интегрира безпроблемно в PowerToys за Windows 
(екранна снимка: Power Translator)

Независимо дали имате работен процес, базиран на клавиатура, или просто искате да избегнете инсталирането на отделен софтуер за моментите, които изискват бърз превод на китайски, PowerTranslator е правилният инструмент. Функциите на този инструмент са внедрени безпроблемно в Microsoft PowerToys.

Даунлоуд: PowerTranslator

Коментар