Creality K1 Max – изключително бърз 3D принтер

Creality K1 Max e 3D принтер с изумителна скорост на печат от 600 mm/s

Технологията на 3D печат става все по-популярна, но потребителите очакват по-високи скорости на работа от 3D принтерите. Днес представяме един модел, който е впечатляващ като бързодействие, наред с други характеристики.

С „луда” скорост на печат от 600 mm/s може да се похвали Creality K1 Max FDM 3D Printer, който е наличен за поръчки изгодно само за €618,45 след купон за отстъпка GMSNK3 в глобалния онлайн магазин TomTop. С подобна скорост, моделът е производителен колкото няколко обикновени 3D принтера, взети заедно.

Creality K1 Max може да печата обемни модели с размери до 300x300x300 mm

Комбинирайки пъргав механизъм Core XY с лека печатаща глава от 190 грама, разглежданият 3D принтер достига 600 mm/s само за 0,03 секунди, или с ускорение от 20 000 mm/s². Той е 12 пъти по-бърз от обикновен 3D принтер. За скоростта допринасят мощният двуядрен процесор и новият специално разработен слайсер Creality Print.

Creality K1 Max използва нов керамичен нагревател, обграждащ горещата част, който може незабавно да разтопи различни нишки. Екструдерът с директно задвижване с двойна предавка и топлинното прекъсване от титаниева сплав осигуряват захранващ поток 32 mm³/s с пълна струя до 300 ℃.

LiDAR система и камера с AI сканират и следят в реално време за грешки, отломки и повреди

Прясно отпечатаният модел се охлажда бързо от два вентилатора, един на печатащата глава с насочени въздуховоди и друг в камерата за изграждане. Моделът се втвърдява бързо, преди да се получи нанизване или изкривяване.

Creality K1 Max е на гребена на вълната, предлагайки безгрижен печат с помощта на изкуствен интелект. LiDAR системата с резолюция 1 μm сканира първия слой напълно самостоятелно, като освен това ще постави на пауза печатането и ще ви уведоми веднага, ако нещо се обърка. В допълнение, AI камерата следи в реално време за повреда на модела, чужди предмети, отломки, грешки и т.н.

Creality K1 Max отпечатва моделите с изключителна прецизност

Разбира се, най-важното е качеството на печат. И тук 3D принтерът е на висота. G-сензор в печатащата глава измерва и смекчава резонансните честоти на високоскоростния печат, за да няма повече призрачни цветове върху отпечатъка.

Точното позициониране на Z-оста намалява ефективно Z-лентите. Рамката от алуминиева сплав на Creality K1 Max с монолитни отлети части осигурява стабилен печат при висока скорост, а качеството на печат е отлично през цялото време.

Creality K1 Max изисква минимални усилия за сглобяване и използване

Разглежданият 3D принтер е лесен за сглобяване и използване, като изисква минимални операции. Може да се сглоби и калибрира преди изпращане до клиента, включва бързо ръководство за зареждане и поддържа самотестване с едно докосване. Така че потребителите на принтера могат да започнат да печатат „направо от кутията”.

Сензорите за деформация в нагревателното легло осигуряват автоматично нивелиране без използване на ръце, докато AI LiDAR системата сканира наклона на леглото в милиони точки за по-прецизно нивелиране. Нагревателно легло на Creality K1 Max достига 60℃ само за 90 секунди, а гъвкавата плоча е пригодена за бързо отстраняване на отпечатъка.

Отпечатването на модели с Creality K1 Max може да се наблюдава на мобилния телефон

С този 3D принтер ще можете да печатате по FDM технология обемни предмети с размери до 300x300x300 mm, на практика всякакви модели, каквито са ви необходими, с прецизност 100±0,1 mm. Заданията се подават към принтера през USB, Wi-Fi или Ethernet мрежа. Работните параметри се наблюдават на 4,3-инчов цветен сензорен дисплей, който служи и за управление.

Creality K1 Max поддържа печат с разнообразни нишки, вкл. ABS, PLA, PETG, PET, TPU, PA, ASA, PC, PLA-CF, PA-CF и PET-CF. Използваният файлов формат за печат е G-Code. Слайсерът Creality Print е съвместим с популярни програми за 3D печат като Cura, Simplify3D и PrusaSlicer. Устройството тежи 18 кг и има мощност 1000W.

Creality K1 Max е съвместим с популярни софтуерни програми за 3D печат

Можете да купите бързия 3D принтер тук: Creality K1 Max FDM 3D Printer – за €618,45 след купон за отстъпка GMSNK3 и безплатна доставка от европейски склад в рамките на няколко работни дни.

Коментар