Издръжливите външни дискове – идеални за къмпинг

Ако вземете със себе си външен диск, можете да преглеждате данните си по всяко време (снимка: CC0 Public Domain)

С настъпването на лятото любителите на къмпингуването най-накрая могат да грабнат спалните чували и палатките си и да се впуснат в ново приключение. Много от нас се отправят навън, за да избягат от дигиталния свят. Но някои устройства могат да ни бъдат полезни дори по време на къмпинг, като например външните дискове. Защо трябва да ги вземете със себе си и какво да имате предвид при избора на подходящия модел – вижте съветите на Samsung.

Първо, трябва да подготвите и опаковате всичко необходимо, преди да тръгнете на къмпинг. Външните дискове са компактни и леки устройства. Те няма да ви натоварят допълнително, а вие ще имате най-важните си файлове със себе си. Така например, дискът Samsung T9 има капацитет 4 TB и се побира в джоба ви. Това е повече от достатъчно, за да побере всичките ви спомени от ваканцията.

Когато къмпингувате, имате чудесна възможност да правите снимки и видеоклипове на природата. Вградената памет на фотоапарата обаче може бързо да се запълни, особено ако правите много снимки с високо качество. В този случай преносимият SSD диск е идеалното решение. Той ще разшири значително паметта и ще ви позволи да запазите всичките си файлове, без да се налага да изтривате нещо.

Ако вземете със себе си външен диск, можете да преглеждате данните си по всяко време. Ако направите резервни копия на най-важните си файлове на външен диск, няма да се притеснявате, че батерията на лаптопа или телефона ви ще се изтощи. Просто включете диска към друго работещо устройство. По този начин можете лесно да споделяте снимки с другите участници на групата си, без да се налага да се свързвате с мрежа.

Външните дискове са компактни и леки устройства, няма да ви натоварят допълнително, но ще имате най-важните файлове със себе си (снимка: CC0 Public Domain)

Непредсказуемото време е едно от най-големите предизвикателства по време на приключенията на открито. За щастие, производителите на SSD дискове прилагат допълнителни мерки за безопасност в своите устройства. Споменатият по-рано модел T9 издържа на удар при падане от височина до 3 метра.

Но ако предпочитате екстремни приключения, Samsung T7 Shield предлага капацитет от 1 до 4 TB и допълнителна защита от вода със сертификат IP65. Ако данните ви са в безопасност, ще бъдете спокойни по време на пътуването си, дори да ви очакват най-екстремните и непредсказуеми условия, които могат да изненадат и най-опитните туристи.

Така че външните дискове са практични и компактни устройства, които са незаменими по време на къмпинг. Те осигуряват бърз и лесен достъп до всичките ви данни, независимо от времето или наличието на интернет. Така винаги ще бъдете готови да избягате от града за уикенда.

Коментар