Ново устройство улеснява диабетиците в контрола на глюкозата

Dexcom ONE+ дава ясна картина за нивата на глюкозата в реално време
(снимка: Dexon)

Нова система за проследяване на глюкозата в реално време (CGM) на хора с диабет е достъпна на българския пазар. Dexcom ONE+ вече е въведена успешно в редица европейски страни, включително Испания, Белгия, Холандия и Полша.

Dexcom ONE+ дава на повече хора достъп до точна, лесна за употреба в реално време технология за мониторинг на глюкозата. Системата използва прецизен сензор на Dexcom и интегрира обратна връзка от потребители и здравни специалисти, за да помогне в ефективното управление на диабета.

Множество проучвания показват, че използването на CGM сензори Dexcom в реално време може да спомогне за икономия на разходи на здравните служби, които лекуват хора с диабет тип 1 или тип 2, подчертаха от разработчика.

Една от ключовите характеристики на Dexcom ONE+ е лесната му употреба. Новото устройство е с 60% по-малко и загрява само за 30-минути. Потребителите могат да добавят бележки в определени моменти с информация за храненето, приема на инсулин или физическата активност, с което се изгражда по-ясна представа за това как ежедневното поведение влияе върху нивата на глюкозата.

За хората с диабет убождането на пръстите и редовното инжектиране на инсулин може да бъде голяма тежест. Целта на Dexcom ONE+ е да облекчи ежедневието им, като същевременно системата е лесна за използване, дори от хора, които нямат опит със CGM.

Dexcom ONE+ дава ясна картина за нивата на глюкозата в реално време, без болезнени убождания на пръстите. Важното за близките до хората с диабет е, че системата позволява на потребителите да споделят своите глюкозни стойности с до десет души.

Новото устройство Dexcom ONE+ е с 60% по-малко и загрява само за 30-минути
(снимка: Dexon)

Новият продукт идва с множество възможности за персонализиране и гъвкавост, вкл. три варианта за място на поставяне. Това е единствената системи с опция за „отлагане на първо високо ниво” – персонализирана функция, която позволява на потребителя да зададе време, преди което неговият сензор няма да предупреждава за „високо” отчетено ниво на глюкозата, и така прави възможно да се избегне умората от тревожността.

Освен това устройството е с много висока степен на водоустойчивост, което позволява на потребителите да продължат да го използват, докато се къпят или тренират.

Доказано е, че използването на CGM на Dexcom е по-ефективно за намаляване на HbA1c от традиционните монитори за кръвна захар (убождане на пръст). За доставчиците и системите на здравни услуги използването на Dexcom ONE+ има потенциал да намали разходите за лечение на пациенти с диабет тип 1 или 2.

Dexcom ONE+ вече е наличен на българския пазар и е на разположение в медицинските заведения и аптеките.

Коментар