Обновена OS X вече поддържа Windows 8

Windows 8 може да работи на компютри с OS X чрез инструмента BootCamp и приложения като Parallels Desktop

Windows 8 може да работи на компютри с OS X чрез инструмента BootCamp и приложения като Parallels Desktop

Apple пусна обновление на операционната си система OS X Mountain Lion. Версията 10.8.3. съдържа редица нови функции и подобрения, които повишават стабилността, съвместимостта и сигурността, съобщи разработчикът.

OS X Mountain Lion 10.8.3 идва с поддръжка на конкурентната ОС Windows 8. Потребителите могат да инсталират системата на Microsoft на отделен логически дял на твърдия диск или на SSD устройство, като използват стандартното приложение Boot Camp. В допълнение, Boot Camp вече поддържа твърди дискове с капацитет 3 терабайта.

Boot Camp е един от инструментите, които позволяват работа с Windows на компютри Mac. За целта обаче се изисква рестартиране на компютъра.

Възможен е и сценарий без рестартиране – създаване на виртуална машина с помощта на приложения като Parallels Desktop и VMware Fusion. И двете програми вече поддържат Windows 8.

Версия OS X Mountain Lion 10.8.3 включва и обновен браузър Safari 6.0.3, който предлага по-висока скорост, повишени стабилност и сигурност. В частност, новият Safari работи по-бързо при скролиране на страници и показване на сайтове с плъгини.

Обновлението на OS X има размер 540-800 MB в зависимост от типа и е достъпно за сваляне от официалния сайт на Apple.

Коментар