По три мобилни джаджи се падат вече на човек

Хората ползват средно по 2,9 мобилни устройства, сочи проучване

Хората ползват средно по 2,9 мобилни устройства, сочи проучване

Проникването на мобилните устройства вече е достигнало степен, при която човек носи средно по 2,9 джаджи със себе си. Това е резултатът от глобално проучване на компанията за сигурност Sophos.

Най-зависими от мобилните джаджи са германците – на тях се падат средно по 3,1 устройства, едно от които е ноутбук. На второ място по този показател са американците (3), следвани от британците (2,7) и австралийците (2,6), които най-често носят смартфон.

Рекордът за брой устройства държи един от анкетираните, който разполага постоянно с 12 мобилни джаджи.

Най-популярното устройство е смартфонът – 85% от анкетираните имат умен телефон. На обратния полюс е четецът на е-книги, какъвто притежават 29% от потребителите. Лаптопите, таблетите и MP3 плейърите са налични съответно при 68%, 48% и 40% от анкетираните.

Windows остава най-популярната операционна система при ноутбуците, следвана от епълската Mac OS и Linux. Притежателите на Mac ноутбуци най-често имат и iPhone (62%) и много рядко Windows устройство (2%).

42% от анкетираните потребители на Windows лаптопи предпочитат Android смартфони, а 26% са избрали iPhone. Над половината от феновете на Linux (56%) твърдят, предпочитат да ползват Android смартфони.

Проучването на Sophos показва, че Android е най-популярната мобилна платформа (40,9%). След нея са Apple iOS (40,5%), BlackBerry (8.9%) и Windows Mobile (3,4%). Същевременно Sophos предупреждава и за нарастващите рискове от употребата на мобилни устройства, предвид засиления интерес на кибер престъпниците към тях.

Коментари по темата: „По три мобилни джаджи се падат вече на човек”

добавете коментар...

  1. asd

    това обяснява и класацията де 🙂

  2. asd

    побъркахте се от тези “смартфони”… може и да съм малко старомоден, но добрия телефон, си е телефон от нисък клас – става за разговори и нищо повече…

    за всичко останало си има нетбуци и таблети… при това на половин цена, и тройно по-мощни…

Коментар