СУ започва проект за повишаване на качеството

Проектът бе представен от доц. д-р Силвия Цветанска, проф. Албена Чавдарова и проф. Желю Владимиров

Проектът бе представен от доц. д-р Силвия Цветанска, проф. Албена Чавдарова и проф. Желю Владимиров

Софийският университет започва изпълнение на програма от дейности за повишаване на качеството на управление и предоставянето на по-качествени услуги на студентите, работодателите и партньорите на висшето училище.

В продължение на две години ще се работи по проект, който позволява да се анализират ключовите процеси и дейности и да се създадат стандарти, които да гарантират по-високо качество на обучението на студентите, на научноизследователската дейност, както и на административното и социално-битовото обслужване на студентите, съобщи университетският сайт.

Проектът е с бюджет близо половин милион лева и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Системите за управление на университета ще бъдат усъвършенствани, така че да постигне по-добро съответствие на подготовката на студентите с потребностите на пазара на труда и с изискванията на бизнеса. Предвижда се интегриране на информационните системи за управление.

Ръководството на СУ очаква да постигне устойчива система за управление на качеството, както и по-високо качество на обучението и на административното обслужване на студентите. Планира се създаване на система за ежегодна обратна връзка от студенти, преподаватели, административни служители и работодатели за повишаване на качеството.

Коментар