Български проект набира средства през IndieGoGo

Системата AutoTag.me сама разпознава изображенията и предлага най-подходящите етикети за тях

Системата AutoTag.me сама разпознава изображенията и предлага най-подходящите етикети за тях

Български софтуерен проект за обозначаване на снимки започна кампания за набиране на средства в сайта за споделено финансиране IndieGoGo. Платформата разпознава изображенията и предлага съответстващи етикети за тях.

Разработчиците на системата от стартиращата фирма Imagga ще разчитат на интернет потребители от цял свят, за да съберат 94 000 долара за развитието на проекта си.

AutoTag.me представлява онлайн-базирана система за автоматизиране на процеса по задаване на ключови думи, които достатъчно добре да описват зададените снимки. Иновативното в проекта е, че системата сама разпознава изображенията и предлага най-подходящите етикети за тях. До този момент в света няма публично достъпно автоматизирано решение на този проблем, съобщи разработчикът.

За да създаде иновативния софтуер, екипът на Imagga разработва технологии за анализ на цифрови снимки на база на растерното им съдържание, определяне на подобност между изображения и свързване на изображения с думи. Компанията успешно е разработила прототип на системата, който предлага тагове описващи цветовете, композицията и концепциите представени в изображенията.

Целта на кампанията в сайта Indiegogo е да бъдат събрани средства за допълнителното технологично и продуктово развитие на проекта, за което според изчисления на екипа на Imagga са нужни 94 000 щ. долара.

Сайтът за споделено финансиране IndieGoGo позволява на хора от целия свят да публикуват свои проекти, каузи, идеи за творчески продукти и други начинания. След това потребителите на системата предоставят безвъзмездно малки суми (от порядъка на 1, 2, 5, 10 щатски долара или повече) на проекти, които им харесват, събирайки заедно значителни средства, често надвишаващи сумата, нужна за реализация на проекта.

Коментари по темата: „Български проект набира средства през IndieGoGo”

добавете коментар...

  1. Alexei

    Е те направо искат майка си и баща си… 94 000 долара

  2. Драгомир

    За момента са събрани само 227 долара, а остават по-малко от 2 месеца…
    Друга твърде глупава стратегическа грешка е ограничението “for two years”! Би било добре да е неограничено предимство (за такова нещо хората биха се навили – примерно имаш форум и предлагаш на пишещите да им се тагват снимките безплатно).

    Между другото това IndieGoGo не съм го чувал или по-скоро съм го забравил като име. Не е особено популярен. Може би, ако бяха намерили някой живеещ в САЩ за да пуснат проекта в kickstarter.com, тогава може би биха имали по-голям успех.

    А и сумата, която искат е голяма. Ако я намалят на 49000 шансовете да съберат парите се увеличава доста много и така могат да търсят останалата половина по други начини…

Коментар