Умна лампа регулира съня, създава настроение

Luzi управлява автоматично осветлението, силата на звука и температурата в помещението, в което спим

Luzi управлява автоматично осветлението, силата на звука и температурата в помещението, в което спим, и освен това ни събужда с ободряваща музика (снимка: Indiegogo)

Поредно изобретение има потенциал да подобри живота на хората, поне що се отнася до нормалния им сън. Проект за умна лампа Luzi набира средства в платформата за споделено финансиране Indiegogo.

Лампата знае кога и ни напомня кога е най-подходящото време за сън и събуждане, така че да се чувстваме свежи през целия ден. Luzi разполага с вграден говорител и събужда своя стопанин с приятна, ободряваща музика, която го зарежда с хубави емоции.

Устройството управлява автоматично осветлението, силата на звука и температурата в помещението, като подбира оптималните условия за здрав сън.

Освен това Luzi помага за зареждане на мобилните устройства чрез вграден хъб, към който могат да се включат четири USB джаджи. Като опция е предвидена безжична зарядна станция.

Разработчикът на този интересен продукт вярва, че Luzi ще помогне на хората да водят по-здравословен живот. Статистиката сочи, че около 50% от възрастните страдат от нарушен сън поне веднъж седмично – умната лампа може да реши частично поне този проблем.

Коментари по темата: „Умна лампа регулира съня, създава настроение”

добавете коментар...

  1. охльов

    “Лампата знае кога и ни напомня кога е най-подходящото време за сън и събуждане”
    А дали знае кога сме на работа и каква смяна сме днес?

Коментар