Обновeната Windows 8 – по-бърза и по-удобна

Обновлението на Windows 8 внася редица нови възможности и подобрение в приложенията Mail, Calendar и People

Обновлението на Windows 8 внася редица нови възможности и подобрение в приложенията Mail, Calendar и People

Microsoft пусна очакваното обновление на операционната система Windows 8/RT, което касае най-вече приложенията Mail, Calendar и People. Легалните потребители на системата могат да си свалят обновлението безплатно от магазина за приложения Windows Store, който е вграден в самата ОС. Обновлението повишава скоростта на приложенията и добавя нови функции, призвани да подобрят удобството при работа.

В приложението Mail (Поща) е добавена възможност за създаване и изтриване на папки за съхраняване на съобщения, избиране на всички съобщения в папката, тяхното преместване или изтриване. Потребителят може да изведе списък само с непрочетените съобщения, за да се ориентира по-лесно в кореспонденцията, и да отбелязва с флагове съобщения, които се дублират автоматично в отделна папка.

Приложението Calendar предлага удобен режим за преглеждане по седмици

Приложението Calendar предлага удобен режим за преглеждане по седмици

Други нови възможности в Mail са добавяне на линкове в писмата и опростената работа със списъци вътре в съобщенията. Подобрена е също работата с чернови. По подразбиране, писмата се съхраняват в продължение на две седмици, след което се изтриват от паметта на устройството, за да не заемат място. С обновлението потребителите получават възможност да търсят във всички съобщения на сървъра, вкл. и за тези, които са били изтрити локално.

В приложението Calendar (Календар) са добавени режим за преглеждане по седмици, както и функция за изпращане на съобщения по електронната поща към всички участници в срещата. Обновен е външният вид на календара с цел по-лесна читаемост, добавени са още функция за препращане на покани, опции за повторение на събития и възможност за задаване на крайни дати за повтарящи се събития.

В приложението People (Хора) вече е налична възможност за публикуване на стената на приятели във Facebook – непосредствено от самото приложение. Добавено е също филтриране на новите съобщения по социални мрежи.

Една от най-важните промени в обновлението на Windows 8 e изключването на Exchange ActiveSync при синхронизация на Mail, Calendar и Peoiple с услугите на Google. Това се налага, тъй като още през декември 2012 г. Google обяви намерението си да се откаже от протокола Exchange ActiveSync.

Коментар