Касперски въвежда „безопасно плащане” в Pure 3.0

С помощта на новата технология „Безопасно плащане“, Kaspersky PURE 3.0 проверява дали всички уебсайтове, които изискват банкови, разплащателни данни или информация за пазаруване, са автентични

С помощта на новата технология „Безопасно плащане“, Kaspersky PURE 3.0 проверява дали всички уебсайтове, които изискват банкови, разплащателни данни или информация за пазаруване, са автентични

Компанията за сигурност Лаборатория Касперски обяви нова версия на водещия си продукт за защита на компютри от кражба на финансови данни, пароли, снимки и др. Kaspersky PURE 3.0 Total Security е цялостен пакет за сигурност, вкл. в областта на онлайн банкирането, управлението на пароли и онлайн архивирането.

Според проучване на О+К Рисърч от 2012 г., 77 % от потребителите на компютри редовно пазаруват онлайн. Отчитайки този факт, 70% от фишинг съобщенията подмамват жертвите към зловредни, майсторски подправени уебсайтове с единствената цел кражба на данни за банковите им сметки, показва статистиката на Kaspersky Security Network за 2012 г.

Освен това ежедневно се компрометират над 5000 уебсайта, сред които популярни уебсайтове за банкиране и пазаруване. Kaspersky PURE 3.0 включва набор от технологии, които защитават потребителите от кибер атаки от всякакъв вид, насочени срещу кражба на цифрови активи, вкл. снимки, музика, правни или финансови документи.

С помощта на новата технология „Безопасно плащане“, Kaspersky PURE 3.0 проверява дали всички уебсайтове, които изискват банкови, разплащателни данни или информация за пазаруване, са автентични, за да е сигурно, че потребителите няма да бъдат подмамени да въвеждат лични данни в подправен уебсайт. Като използва удостоверения за сигурност и проверява репутацията на уебсайта, „Безопасно плащане“ проверява автентичността на сайтовете и след това автоматично зарежда сигурен уеб браузър, с който да се предостави допълнителна защита от злонамерен онлайн софтуер.

За допълнителна защита „Безопасно плащане“ включва и характеристиката „Сигурна клавиатура“, която гарантира, че данните за вход не са записани от софтуер за запис на действията с клавиши. Режимът „Сигурна клавиатура“ ще се активира автоматично, щом някой отвори уебсайт на банка или за онлайн разплащания, или въведе парола на някой уебсайт.

Интернет потребителите имат средно поне пет акаунта, защитени с парола, които използват различни комбинации от знаци и символи за сигурен вход. Множествените пароли често трудно се запомнят и поддържат в ред. Решението на Лаборатория Касперски е цялата информация за вход да се съхранява в едно защитено хранилище, което може да се синхронизира на различните компютри. Така на потребителите не се налага да носят със себе си лист хартия с паролите или да използват същите данни при всеки вход.

Kaspersky PURE 3.0 сега предлага и интегрирана онлайн функция за архивиране, която позволява автоматично да се архивират файлове чрез предварително създаден акаунт в услугата Dropbox. Щом файловете бъдат архивирани, потребителите могат да получат достъп до файлове от всеки един компютър с интернет връзка.

В софтуера на Касперски е вградена и нова технология за автоматична защита от експлойти, която предвижда и блокира атаки, като следи програмите, инсталирани на компютъра за евентуално необичайно поведение. Ако програмата направи опит да извърши необичайни или неупълномощени дейности, тази технология блокира потенциално зловредното действие.

С родителския контрол на Kaspersky PURE потребителите ще знаят дали техните деца са изцяло защитени. Те могат да блокират достъпа до неподходящите уебсайтове, да настройват времеви лимити за време в интернет и да предотвратяват споделянето на ценни данни във Facebook и Twitter, като например адреси или номера на кредитни карти. Ако детето притежава свой собствен компютър, родителите могат да управляват и извършват мониторинг на всички настройки за контрол от своя компютър през инструмента за централно управление.

Kaspersky PURE 3.0 позволява също на потребителите да управляват сигурността на множество компютри централно, от един компютър, вкл. почистване, сканиране за вируси, актуализации или архивирания.

Коментар