Лари Елисън е най-скъпо платеният CEO в САЩ

Лари Елисън оглави рейтинга на CNN за най-високоплатените американски CEO-та

Лари Елисън оглави рейтинга на CNN за най-високоплатените американски CEO-та

Лари Елисън, главен изпълнителен директор на Oracle, оглави рейтинга на CNN за най-високоплатените CEO-та в САЩ през 2012 година.

Елисън е получил възнаграждения в размер на 96,2 млн. долара, вкл. базова заплата, бонуси и опции от акции, бележейки 3% ръст в компенсационния пакет за една година.

Рейтингът на CNN се базира на резултатите от проучване на Equila – компания, специализирана в проучвания на доходите на топ-мениджърите.

Джон Донахю, президент и главен изпълнителен директор на онлайн аукциона eBay, е спечелил 29,7 млн. долара през 2012 г. и заема шесто място в класацията. В предходната година Донахю е получил 16,5 млн. долара, а през 2010-та – $12,4 млн.

В рейтинга попада също главният изпълнителен директор на Qualcomm Пол Джейкъбс с възнаграждение в размер на 20,7 млн. долара през 2012 г. Около 15 милиона долара от тази сума идва от акции и опции.

Доходът на американските CEО-та, намерили място в Топ 10, е нараснал средно с 14 милиона долара през 2012 г., в сравнение с предходната година, сочат резултатите от проучването на Equila.

Коментари по темата: „Лари Елисън е най-скъпо платеният CEO в САЩ”

добавете коментар...

  1. alex

    На Донахю му посмалете малко милиардите за миналите години само 🙂 и сме ток.

Коментар