Core от четвърто поколение вече е при производителите

Кърк Скогън показва новите "две в едно" устройства на база процесор Core от четвърто поколение

Кърк Скогън показва новите “две в едно” устройства на база процесор Core от четвърто поколение

Intel вече доставя процесора Core от четвърто поколение на своите OEM партньори. Флагманският чип ще бъде пуснат официално по-късно през настоящото тримесечие, съобщи Кърк Скогън, старши вицепрезидент и генерален мениджър на подразделението за PC в Intel по време на форума за разработчици в Пекин.

Ултрабуците с новите процесори ще могат да работят цял ден на батерия, обещава компанията. Core от 4-то поколение ще осигури най-значителното подобряване в живота на батерията в историята на Intel, заяви Скогън.

“Това ще доведе до потребителите нова вълна от „две за едно” системи, които комбинират най-доброто от компютрите и таблетите в нови форм фактори”, каза вицепрезидентът на Intel.

Новата Core микроархитектура ще повиши до два пъти повече графична производителност, в сравнение с предходната генерация, твърди още Intel. Скогън демонстрира графичнитe подобрения на референтен ултрубак дизайн, наречен Harris Beach, с играта Dirt 3, която принципно изисква самостоятелна графична карта.

Скогън показа също концепция на преносим компютър, базиран на четвъртото поколение Core процесор, с кодово име Niagara. Устройството възпроизвежда неиздавани заглавия за ентусиасти като Grid 2 от Codemasters без помощта на дискретна графична карта.

Коментар