Ерик Шмид: Пускаме Google Glass през 2014 г.

Очилата с допълнена реалност Google Glass ще излязат на пазара през 2014 г., съобщи председателят на борда на директорите на интернет компанията Ерик Шмид в интервю за BBC.

Наскоро Google започна да раздава първи екземпляри от очилата на разработчици. В следващите няколко месеца хиляди бройки Google Glass ще бъдат тествани и в зависимост от отзивите компанията ще направи необходимите промени в устройството.

Google ще се нуждае от една година, за да пусне очилата на пазара, казва Ерик Шмид пред британската медия.

Бившият CEO на Google признава също, че устройства като Google Glass, които са способни да правят тайно снимки и видео, ще повдигнат нови дискусии за неприкосновеността на личния живот. Ще се наложи въвеждане на нови етични норми за случаите, когато не трябва да се носят такива очила. Подобни правила вече имат място при телефоните, коментира Шмид.

Очилата Google Glass могат да се управляват с глас или с докосване до сензорния панел. Освен допълнена реалност (показване на виртуална информация върху обекти от реалния свят) очилата ще осигуряват мобилна връзка и достъп до интернет, взаимодействайки със смартфон.

Коментари по темата: „Ерик Шмид: Пускаме Google Glass през 2014 г.”

добавете коментар...

  1. svetozar

    Iskam gi

Коментар