Opel интегрира Siri Eyes Free в малкия Adam

opel adam - top

Adam е първата малка кола с интегриран гласов асистент Siri Eyes Free, обяви Opel

Малката кола Opel Adam вече се предлага с пълна интеграция за Siri Eyes Free – интелигентния гласов асистент на Apple. С помощта на бутон на волана водачите с iPhone под управление на iOS 6 могат да насочат Siri Eyes Free да извършва различни действия и задачи, като едновременно с това не отделят поглед от пътя и ръцете си от волана.

При използване на гласовия асистент, екранът на устройството не показва текста на разговора със Siri, което е една от важните мерки за безопасност, които Apple взима заедно с Opel по време на интеграционната разработка.

С помощта на бутон на волана водачите с iPhone могат да насочат Siri Eyes Free да извършва различни действия

С помощта на бутон на волана водачите с iPhone могат да насочат Siri Eyes Free да извършва различни действия

Програмата се предлага безплатно за всички модели Adam, оборудвани с инфоразвлекателна система IntelliLink, които ще се поръчват от сега нататък. Настоящите собственици на Adam с IntellilLink също могат ползват Siri Eyes Free чрез безплатното актуализиране на софтуера от Opel.

За да започнат сесия със Siri в режим Eyes Free, собствениците на Adam трябва да свържат своите iOS устройства с инфоразвлекателната система IntelliLink чрез Bluetooth, да съгласуват системата и да използват бутона за гласово активиране.

Siri Eyes Free може да бъде активиран и когато други приложения като BringGo работят на заден фон. По това време звукът от музиката или навигационното насочване автоматично се намалява, пояснява Opel.

С помощта на Siri Eyes Free водачите могат да провеждат активирани с глас, хендсфри разговори, да възпроизвеждат песни от базата на iTunes, да слушат, създават и изпращат текстови съобщения и имейли, да ползват календара, да конфигурират алармата си и др.

Инфоразвлекателната система Opel IntelliLink, която прави своя дебют в Adam, е съвместима с iPhone, iPad и iPod, както и с Android устройства и струва 585 лева в България. Системата може да бъде развита с аудио уредба Infinity Sound System с осем високоговорителя и един субуфер (7×45 вата и 1×90 вата).

Коментар