Десетки фирми се завръщат на техническия панаир в Пловдив

Фирми ще наемат двойно по-големи изложбени площи на тазгодишния Международен панаир Пловдив

Фирми ще наемат двойно по-големи изложбени площи на тазгодишния Международен панаир Пловдив

Няколко големи български компании ще се представят с по-големи експозиции на предстоящия Международен технически панаир в Пловдив. Те са заявили двойно повече изложбени площи в сравнение с предишното издание, съобщиха организаторите.

Три месеца преди старта заявки за участие са подали над 350 компании от 22 държави, сред тях новите са 35, а завърналите се след кратко прекъсване – 17. Повишеният интерес  се дължи на добрите резултати, които постигнаха  участниците миналата година. Голяма част от тях направиха успешни сделки и още тогава започнаха да резервират места за ЕСЕН 2013, твърдят от панаира.

Най-големият делови форум за инвестиционни стоки и технологии в Югоизточна Европа ще се проведе от 30 септември до 5 октомври 2013 година. Панаирът отново предлага редица улеснения за изложителите в рамките на своята антикризисна програма в подкрепа на бизнеса.  Отстъпките за наемите са до 35% за покритите експозиционни площи и до 45% за откритите.

На 69-ото издание на Есенния панаир ще бъдат показани нови изделия и разработки в десет специализирани международни изложби: Акватех, Аутотех, Елтех, Енеко, Инфотех (за информационни технологии), Интермин експо, Машиностроене, Стройтех, Химия и Автомобилен салон Пловдив.

Миналогодишният есенен панаир привлече над 40 000 посетители от 49 държави. Сред тях преобладават предприемачите (42,2%) и представителите на висшия мениджмънт на фирмите (12,6%), показа социологическо проучване.

Най-голям беше интересът към Автомобилен салон Пловдив, следван от изложбите Машиностроене, Стройтех, Аутотех и Инфотех. Над 95% от анкетираните заявиха, че ще дойдат и на ЕСЕН 2013, съобщиха от панаира.

Коментар