Северна Корея напредва със собствен смартфон

Ким Чен Ун инспектира работите по проекта Arirang - първия севернокорийски смартфон

Ким Чен Ун инспектира работите по проекта Arirang – първия севернокорийски смартфон

Северна Корея напредва с проекта за собствен Android смартфон, наречен Arirang. Лидерът на страната Ким Чен Ун посети завода за производство на устройството, което носи името на една от най-популярните народни песни.

Той е бил съпровождан от журналисти от правителственото издание Korean Central News Agency (KCNA). На публикуваните снимки се виждат работници, седящи около маса с вече сглобени смартфони, но не и производствени линии.

Журналисти във военни униформи старателно записват коментарите на лидера относно качествата на продукта и персонала. North Korea Tech посочва, че Ким Чен Ун оценява високо изобретателността и патриотичния ентусиазъм на работниците в стремежа им да създадат модерен смартфон.

По-рано Северна Корея усвои производството на собствени таблети. Плановете за пускане на смартфона Arirang на масовия пазар не са известни. По принцип, мобилните устройства в страната се ползват със сериозни ограничения, най-вече в достъпа до интернет – корейците могат да сърфират само в определен брой правителствени сайтове.

Коментари по темата: „Северна Корея напредва със собствен смартфон”

добавете коментар...

  1. :о)

    Предполагам че технологиите свързани с производството на Смартфони сами са си ги измислили, не са ги взели наготово от “мръсния капиталистически свят” нали?
    Всички комунисти – с еднопосочен билет за КНДР!

Коментар