Негативни оценки след премиерата на „Джобс”

Въпреки че прилича на Стив Джобс, актьорът Аштън Къчър търпи сериозни критики за играта си в jOBS

Актьорът Аштън Кътчър търпи сериозни критики за играта си в jOBS

Повечето отзиви след премиерата в САЩ на пълнометражния филм jOBS, посветен на Стив Джобс, са негативни, въпреки приликата на Аштън Кътчър с основателя на Apple.

Някои от сцените са недостоверни, отбеляза един от редовните критици на Apple и съосновател на компанията – Стив Возняк. Той има претенции и към играта на Кътчър. По думите на Возняк, холивудският актьор е откровено неискрен в някои епизоди.

„Не препоръчвам на останалите да гледат филма”, казва бившият съдружник на Стив Джобс. Един от неговите приятели, който също е показан във филма, дори не го е гледал, тъй като, според него, лентата била фантастична, а не биографична.

Мнението на Возняк се споделя и от повечето критици, запознати с филма. Преобладават оценките, че „Джобс” е скучен филм, който представя някои факти за основателя на Apple и за самата компания. Тези общоизвестни факти са разредени със сцени, които нямали отношение към реалността, а били плод на фантазията на сценаристите.

Във филма липсва развитие на единна сюжетна линия и не е разкрит психологическият профил на Стив Джобс, което, според критиците, е трябвало да бъде основна задача. Създателите на jOBS не показали стремежите и мечтите на ИТ легендата.

Потребителите на сайта Metacritic оценяват филма с 43 точки от 100 възможни. На сайта IMDb лентата събира само 5,5 пункта от хилядите гласували потребители.

Коментари по темата: „Негативни оценки след премиерата на „Джобс””

добавете коментар...

  1. :о)

    Да, този е – страхотен е и го препоръчвам на всички от ИТ бранша.
    За новия незнам, предполагам че Епъл няма да го харесат ако не крещи постоянно реклами в тяхна полза 😉
    Нема Стив, нема Мив…само парите ги вълнуват today.

  2. Борис

    “Pirates of Silicon Valley”

  3. Борис

    “Pirates of Silicon Valley”

    http://www.imdb.com/title/tt0168122/

  4. :о)

    Има един страхотен филм за Стив Джобс от преди много години, някъде през 90те.
    Още преди iphone, ipad бума, разказваше биографично за всичко от гаража до ЕПЪЛ, както и битките му с Майкрософт и това как Бил Гейтс му копира идеите 🙂

Коментар