Събират пари за огромна статуя на Стив Джобс

Стив Джобс може да бъде увековечен с паметник, голям колкото Статуята на свободата

Стив Джобс може да бъде увековечен с паметник, голям колкото Статуята на свободата
(снимка: www.indiegogo.com – Let’s build a statue of Steve Jobs!)

Предприемачи от Сан Франциско събират средства чрез краудфъндинг платформата Indiegogo за построяване на огромна статуя на Стив Джобс. На шега или не, идеята е паметникът да съперничи по размери на нюйоркската Статуя на свободата, която заедно с пиедестала е висока 93 метра.

Ако съберат 50 000 долара, инициаторите на проекта Let’s build a statue of Steve Jobs! ще построят статуя на своя идол в естествена височина. Ако обаче идеята им привлече по-голямо финансиране, ще се пристъпи към изграждане на монумент с размерите на Статуята на свободата.

Предвидени са различни награди за меценатите. Който пожертва $25 за паметника, получава снимка на Стив Джобс, а за вложение от $50 наградата е тениска с лика на ИТ легендата.

Участие в проекта със $100 гарантира официална биография на Стив Джобс, написана от Уолтър Айзъксън. Най-голямата награда – гравиране на името на мемориалната плоча на статуята – е предвидена за дарители на суми в размер на $999.

Засега обаче интересът към подобна идея е слаб. От 15 август досега са събрани само $428. Ако набирането на средства продължи с това вяло темпо и в оставащите 57 дни до 15 октомври, инициаторите трудно ще реализират дори малката си цел.

Коментари по темата: „Събират пари за огромна статуя на Стив Джобс”

добавете коментар...

  1. :о)

    Мисля че Стив Джобс заслужава статуя заради приноса си към човечеството много повече от доста кръвожадни диктатори убийци.
    Мисля че всеки от ИТ бранша харесващ или не Епъл ще се съгласи.
    (П.С. аз не харесвам Епъл)

  2. умно

    “Нямай други идоли или кумири освен мен” ако се сещате от къде е!
    Или по друг начин казано – тъп, по-тъп, най тъп, шофьор, американец. Велика нация и най велика в собственатаси тъпота. Ако не беше жалко щеше да е смешно!

  3. добре де, добре

    e bravo bravo!! naprao evala
    a da izdignem statui na tezi koi v boi sa umreli da zashtitqt rodinata si? bila tq amerika, bulgariq ili afganistan? ama nali sq malko da e …

Коментар