Зарядно за iPad mini едва не уби британец

Тим Джилули и дъщеря му преживяха шокиращ инцидент със зарядното на iPad mini (снимка: Mirroprix)

Тим Джилули и 8-годишната му дъщеря преживяха шокиращ инцидент със зарядното на таблета iPad mini
(снимка: Mirroprix)

34-годишен британец преживя тежък инцидент със своя iPad mini. Зарядното устройство на таблета избухнало в ръцете на Тим Джилули от графство Чешир в момента на изваждане от розетката.

Мъжът бил ударен от силен ток и буквално прелетял през цялата стая, съобщи Дейли Мейл. Случката се разиграла пред очите на 8-годишната дъщеря на Джилули – Клоуи, която всъщност е ползвала таблета.

Момичето определено е имало късмет, че именно то не е посегнало да извади зарядното от мрежата – токът е бил толкова силен, че щял да убие на място Клоуи, споделя бащата.

След токовия удар британецът изпаднал в шок, а Клоуи се разплакала от страх. За щастие, всичко се разминало без особени последствия и двамата са живи и здрави.

Джилули отдавна забелязал, че има проблем със зарядното за iPad mini и се обърнал за съдействие към официалния магазин на Apple в Ливърпул, откъдето по-рано купил таблета, но служителите там го успокоили, че всичко е наред.

Въпреки това Джилули купил ново оригинално зарядно с кабел, надявайки се да реши проблема.

„Бяхме големи фенове на Apple, но сега няма да позволя на дъщеря си да припарва до iPhone, ако това е бомба с часовников механизъм”, категоричен е Тим.

През юли тази година при подобен инцидент с iPhone загина 23-годишна стюардеса от Китай. По-късно пострада и жител на Пекин, който изпадна в кома от токов удар при опит да зареди iPhone. В тези два случая обаче се предполага, че са ползвани неоригинални зарядни устройства.

Коментари по темата: „Зарядно за iPad mini едва не уби британец”

добавете коментар...

  1. Mozo

    Това ли е айпад МИНИ? Че то колкото врата, бе 😀 😀 😀

  2. Ket

    Члои май трябва да е Клоуи 🙂

  3. Драгомир

    Има и трети вариант:

    3. Бял PR в действие. Ситуацията е така пресолена и оцветена и очевидно скалъпена, че скоро ще се пише, че е измислена. В последствие произшествията с оригиналните зарядни на Apple хората ще ги игнорират, защото ще си казват – това е поредната измислица. А наистина дефекти в зарядните им може би има (но практически напълно е невъзможно да се случат на две оригинални зарядни подред да са дефектни)…

    Има и още по-невероятен вариант:
    4. Например таткото е искал да откаже детето да ползва таблета (а причини колкото си искаш). Но в изиграването по нещастно стечение на обстоятелствата са се намесили и други хора и не му е останало нищо друго, освен да лъже наред.

    Съгласен съм с “(:”, че вариантът всичко да е истина е малко вероятен.

  4. (:

    Две зарядни, и двете оригинални, един и същи проблем …

    За тази статия има само два варианта:

    1. Електрическата инсталация в дома на потърпевшия е скапана. Тогава няма значение какъв таблет или ако ще телевизор купува, резултатът ще е един и същи.

    2. Черен PR в действие, т.е. ситуацията е измислена и нагласена. На снимката се вижда, доколкото е възможно да се види, че захранването не е изгоряло, само е разглобено. Изгоряла интегрална схема никак не изглежда по този начин (наситен зелен цвят).

Коментар