Стивън Елоп води в залозите за шеф на Microsoft

Стивън Елоп е фаворит на британски букмейкър за нов CEO на Microsoft

Стивън Елоп, настоящ CEO на Nokia, е фаворит на британски букмейкър за нов главен изпълнителен директор на Microsoft

Британска букмейкърска кантора започна да приема залози за бъдещия шеф на Microsoft, след като преди седмица Стив Балмър подаде оставка.

Фаворит към момента е главният изпълнителен директор на Nokia – Стивън Елоп, който дойде във финландската компания именно от Microsoft. Ladbrokes приема залози за Елоп при най-ниския към момента коефициент 5 към 1. Любопитно е присъствието в списъка на шефа на Apple Тим Кук, коефициентът за който е 100 към 1.

Залози за това Бил Гейтс, съосновател и председател на борда на директорите на Microsoft, да оглави отново компанията се приемат при коефициент 50 към 1.

Вицепрезидентът на Google Вик Гундотра пък се котира с 25 към 1, а шефката на Yahoo Мариса Майер и оперативният директор на Facebook Шерил Сандберг имат коефициенти 33 към 1. Фигурира и главният дизайнер на Apple – Джонатан Айв с коефициент 40 към 1.

Microsoft не разкрива никакви имена на потенциални кандидати за нов CEO на компанията. Оставката на Стив Балмър беше в голяма степен изненада за индустрията, предвид, че именно той наскоро зададе посока за развитие на Microsoft към хардуера и услугите. Според анализатори, Балмър е бил принуден да се оттегли от заемания пост, заради провала с таблета Surface RT и други проблеми.

Коментар