Стартира проект за клъстер на стойност 3,8 млн.лв.

Ректорът на СУ проф. Иван Илчев подписва договора за "Високотехнологичен клъстер София"

Ректорът на СУ проф. Иван Илчев подписва договора за “Високотехнологичен клъстер София” (снимка: СУ)

Проектът за създаване на „Високотехнологичен клъстер София” стартира днес с подписване на договор между Софийски университет и Министерство на икономиката и енергетиката.

Осигурена е безвъзмездна финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие за създаване на изпитателна лаборатория със съвременни технологии и оборудване за общи клъстерни дейности.

Проектът е по оперативна програма „Развитие на конкурентноспособността на българската икономика” 2007-2013 г. с максимална обща сума 3 810 811 лв. и продължителност 12 месеца, съобщи университетският сайт.

Обединението „Високотехнологичен клъстер София” е между Софийския университет „Св. Климент Охридски” и десет български компании, работещи в областта на високите технологии. Участниците в него ще споделят ресурси, оборудване, знания, опит и добри практики за контрол върху качеството на продуктите и услугите.

Цели на обединението са създаване на конкурентни условия за развитие на високите технологии, както и сътрудничество с академичните и научни институции за повишаване качеството във високите технологии. „Високотехнологичен клъстер София” ще бъде разположен в индустриален парк Божурище.

Коментари по темата: „Стартира проект за клъстер на стойност 3,8 млн.лв.”

добавете коментар...

  1. George

    ГОлем праз, инаяе за колегата по-горе – “http://www.uni-sofia.bg/index.php/novini/novini_i_s_bitiya/dogovor_za_obedinenie_visokotehnologichen
    _kl_ster_sofiya_beshe_podpisan_v_sofijskiya_universitet”

  2. Ket

    Говорим за клъстер, ами поне няколко компании да бяха споменати по име…

Коментар