VMware Workstation 10 поддържа и таблети

VMware, водещият разработчик на софтуер за виртуализация, пусна 10-та версия на софтуера VMware Workstation. Новият продукт позволява създаване на виртуални машини с до 16 виртуални процесора, 64 GB оперативна памет, 8 GB сторидж, високоскоростни USB съединения, виртуален SATA контролер и два пъти повече виртуални мрежи.

VMware Workstation 10 идва с първите в индустрията виртуални сензори за таблети

VMware Workstation 10 идва с първите в индустрията виртуални сензори за таблети

VMware Workstation 10 поддържа Windows 8.1 и новите Linux дистрибуции, като дава възможност на администраторите да задават дата и време за изтичане на срока на действие на виртуалните машини, както и да създават облак на компютъра, използвайки инструменти от от Pivotal, Puppet Labs и Vagrant.

Новото решение включва първите в индустрията виртуални сензори за таблети – акселерометър, жироскоп, компас и датчик за външна осветеност, благодарение на които пуснатите на виртуалната машина приложения могат да реагират на действия, извършвани на таблети.

VMware Workstation 10 се базира на развитата платформа за виртуализация на VMware. Продуктът извежда на следващо ниво процеса на виртуализация на работни станции, коментира Джейсън Джоел, директор по разработка на софтуер за персонални компютри във VMware.

Коментар