Motorola залага на производство в САЩ

Заводът на Motorola във Форт Уърт, Тексас ще произвежда 100 000 смартфона седмично

Заводът на Motorola във Форт Уърт, Тексас ще произвежда 100 000 смартфона седмично

Motorola Mobility, компания на Google, откри тази седмица първия завод за смартфони в САЩ. Предприятието във Форт Уърт, Тексас, ще произвежда първоначално по 100 хиляди устройства Moto X на седмица.

С пускането на завода, Motorola отвори 2500 нови работни места. Дейността на предприятието се управлява от сингапурската компания Flextronics International Ltd., която е отдавнашен производствен партньор на Motorola.

Пред репортер на Engadget шефът на Motorola Денис Уудсайд потвърди намерението на компанията да разшири асортимента си с устройства в нови формати. „Работим по нов продукт в момента, но все още не можем да съобщим нищо конкретно”, заяви Уудсайд.

Някои елементи от дизайна и технологии ще бъдат заимствани от флагманския смартфон на компанията – Moto X. Предполага се, че Motorola разработва таблет или таблетфон.

По-рано американският производител направи не особено успешни опити да навлезе на пазара за таблети с устройства като Xoom. Не е изключено бъдещ таблет на компанията да бъде лансиран съвместно със сайта Moto Maker, на който потребителите могат сами да изберат дизайна на устройството.

Коментар