Данаил Папазов: Няма да приватизираме пощите

Данаил Папазов категорично опроверга слуховете, че се готви приватизация на Български пощи

Данаил Папазов категорично опроверга слуховете, че се готви приватизация на пощите

„Нямаме никакво намерение да приватизираме „Български пощи“, категоричен е министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов. В момента се изпълнява оздравителна програма в дружеството.

В същото време започват срещи със синдикатите за обсъждане на нов план за преструктуриране на дружеството. Мерките предвиждат оптимизиране на разходите, премахване на дублиращите се функции, въвеждане на нови дейности като продажба на услуги на Спортния тотализатор в клоновете на пощите, както и в бъдеще на билети за влак.

„Български пощи“ е изключително важно предприятие за българската икономика и за социалния живот, особено в отдалечените райони на страната, затова ще положим максимални усилия за оздравяването му, каза още Данаил Папазов.

Девет милиона лева е размерът на общата компенсация, която „Български пощи“ ЕАД може да получи заради извършването на универсалната услуга  в икономически неизгодни райони на страната, уточни министърът.

Преди няколко седмици бяха отпуснати 2 милиона лева, които бяха предвидени в държавния бюджет, а сега МТТС е намерило допълнителен резерв от собствени средства в размер на още 2 милиона лева.

От актуализацията на държавния бюджет се очаква да дойдат 5 милиона лева в рамките на 2013 година, каза министър Папазов, като така общата сума за компенсация за извършваните неизгодни услуги ще нарасне на 9 милиона лева.

Коментар