Рокади в управлението на OKI Европа

След 20 години кариера в OKI, Тери Кавашима оглави европейския бизнес на компанията

След 20 години кариера в OKI, Тери Кавашима оглави европейския бизнес на компанията (снимка: bit.pt)

Европейският клон на OKI назначи Тери Кавашима за управляващ директор на компанията. Новият топ мениджър поема OKI Europe Ltd. от началото на октомври, наследявайки на поста Хари Такахаши, който се връща в Oki Data Corp.

Тери Кавашима работи в OKI от над 20 години, на различни мениджърски позиции, вкл. управляващ директор на OKI Systems Deutschland – позиция, която ще запази и след новото назначение.

Кавашима ще отговоря за маректинга и продажбите на основните пазари на OKI в Европа: Германия, Великобритания, Франция и Италия.

За заместник на Кавашима е назначен Фил Скрейс, който ще се занимава с дистрибуцията и продажбите на консумативи и качеството на обслужване на клиентите. В неговите отговорности ще бъде бизнесът в Северна, Централна и Източна Европа, както и в страните от региона B-A-C-H – Белгия, Австрия, Швейцария и Холандия.

Към мениджърския екип на OKI Европа се присъединява Така Накано, генерален директор по международен маркетинг в корпорацията OKI Data. Той ще съгласува европейските бизнес стратегии и глобалната политика за развитие на OKI.

Същевременно се създава нова група за маркетинг и продажби с обхват региона EMEA (Европа, Близкия изток и Африка). Тери Кавашима очаква в резултат на промените, бизнесът на OKI в Европа да се разшири и нарасне.

Коментар