Въвеждат сертификат за клауд специалистите

С превръщане на облака в неразделна част от ИТ пейзажа, ще се засилва натискът върху ИТ спецовете да сертифицират новите си познания

С превръщане на облака в неразделна част от ИТ пейзажа, ще се засилва натискът върху ИТ спецовете да сертифицират новите си познания

Организацията CompTIA въведе клауд сертификация за ИТ специалисти, която ще удостоверява уменията им в бързо развиващата се област на облачните компютърни технологии.

Сертификацията CompTIA Cloud+ е предназначена за ИТ професионалисти в областта на мрежите, системите за съхранение и центровете за данни, които работят по внедряване на облачни и виртуализационни технологии. За сертифициране могат да кандидатстват експерти с опит от 24 до 36 месеца в някоя от посочените области и притежаващи друга CompTIA квалификация в мрежите и сторидж системите.

Сертификацията ще валидира познанията на специалистите по облачни технологии и уменията им за използване на най-добри процедури при изпълнение на клауд-базирани инфраструктурни проекти. За да получат сертификат CompTIA Cloud+, спецовете трябва да издържат изпит, който тества техните познания и разбиране на клауд терминологията, методите, технологиите и инфраструктурата.

С превръщане на облака в неразделна част от ИТ пейзажа, ще се засилва натискът върху ИТ спецовете да сертифицират новите си познания, коментира Тери Ърдъл, изпълнителен вицепрезидент по сертифициране в CompTIA. Според проучване на организацията, която е водещ доставчик на ИТ сертификати в света, 90% от компаниите използват някаква форма на клауд-базирани услуги.

Същевременно, Microsoft обяви по-рано на конференцията TechEd, че 1,7 милиона работни места, свързани с облака, са останали незаети миналата година. Сертификатът CompTIA Cloud+ е разработен от индустрията, за да отговори на този дефицит, давайки на ИТ професионалистите възможност да валидират своите способности ефективно и сигурно да изграждат и поддържат клауд инфраструктури, коментира Тери Ърдъл.

Сертифициращата организация поддържа също квалификация CompTIA Cloud Essentials за нетехнически членове на ИТ общността, които искат да удостоверят своите познания по клауд технологии от гледна точка на бизнеса.

Коментар