Райфайзенбанк въвежда 3-D Secure интернет плащания

Решението на MasterCard осигурява по-висока защита чрез динамичен еднократен код за допълнително потвърждение на онлайн плащанията

Решението на MasterCard осигурява по-висока защита чрез динамичен еднократен код за допълнително потвърждение на онлайн плащанията

Българският клон на Райфайзенбанк въвежда нова услуга – 3-D Secure интернет плащания с динамичен код на потвърждение чрез техническо решение, разработено от MasterCard.

Новата функционалност не натоварва картодържателите с допълнителни разходи, като същевременно дава най-високо възможно ниво на сигурност на интернет покупките с дебитни карти, както и с кредитната карта РайКАРТ.

Решението на MasterCard осигурява по-висока защита чрез динамичния еднократен код за допълнително потвърждение на онлайн плащанията, в сравнение с традиционния подход със статичен код.

Картодържателите не трябва да помнят поредната парола, а всеки път, когато пазаруват онлайн, ще получават SMS с еднократен код. Фактът, че този код е различен всеки път и че само картодържателят го знае, означава по-сигурно пазаруване и преграда за неоторизирано използване на картата.

Процесът на регистрация е улеснен – вместо в банков офис, чрез токен или инсталиране на приложение, клиентите ще активират функционалността при покупка от сайт, участващ в програмата. “При следващи покупки ще ги уведомяваме за еднократния код със SMS независимо кой български мобилен оператор използват и какъв телефон имат”, уточни Ани Ангелова, член на УС на Райфайзенбанк.

Транзакцията ще се приключва, само ако е въведен правилен код за потвърждение. Затова неоторизирано плащане без верен динамичен код няма да бъде успешно.

Коментари по темата: „Райфайзенбанк въвежда 3-D Secure интернет плащания”

добавете коментар...

  1. nrusanov

    Време беше…

Коментар