Шоколади от 3D принтер в чест на Android KitKat

Nestle организира необичаен конкурс за шоколадови 3D модери по повод новата мобилна платформа Android KitKat

Nestle и Google организираха необичаен конкурс за шоколадови 3D модели по повод новата мобилна платформа Android KitKat

Шоколади, отпечатани на 3D принтер, ознаменуват появата на новата мобилна платформа Android KitKat по целия свят. Nestlе, шоколадовият гигант, който даде на Google името KitKat за новата ОС, организира конкурс-промоция по повод излизане на Android KitKat на глобалния пазар. Шоколадовите блокчета KitKat се правят от Nestlе навсякъде по света, с изключение на САЩ.

Предизвикателството, наречено Chocnology, поощрява въображението при създаване на шоколад единствено с инструментите, които са на разположение за Android устройства. 3D моделите, проектирани на таблети и смартфони, ще бъдат отпечатани след това във вид на шоколади чрез специални 3D принтери.

„Обединяването на два много различни свята – шоколад и технология – вдъхнови идеята за създаване на шоколадово произведение чрез използване на иновативни технология”, коментира Кевин Корлет, мениджър в Nestle. В конкурса участват творци от Южна Африка. Създадените от тях 3D модели на шоколади вече са изложени в Музея на африканския дизайн в Йоханесбург.

Коментар