Технология на Google ускорява мобилните сайтове

Google PageSpeed помага на много сайтове да работят по-бързо

Google PageSpeed помага на много сайтове да се отварят много по-бързо в браузъра, в частност на мобилни устройства

Технологията Google PageSpeed помага на много сайтове да работят по-бързо. Компанията развива непрекъснато технологията, добавяйки нови възможности за администраторите на сайтове.

Наскоро интернет гигантът включи PageSpeed-базирани предложения за подобряване на производителността в своя аналитичен ресурс Google Analytics. Тази седмица разработчикът обнови плъгините „mod_pagespeed” и „ngx_pagespeed” за два от най-популярните уеб сървъри, Apache и Nginx, с цел автоматично ускоряване на сайтовете.

Плъгините извършват редица оптимизации за по-бърза работа на сайтовете, без да се налагат съществени намеси от страна на уебмастърите. Новите версии 1,5 и следващи на „mod_pagespeed” и „ngx_pagespeed” ускоряват с до 2x отварянето на уеб страници, в частност на мобилни устройства, твърди Google.

PageSpeed разширенията извършват това с помощта на две нови оптимизации. Първата от тях, „prioritize_critical_css”, преглежда CSS-те и задава приоритетно изпълнението на някои от тях, така че страницата да се отваря най-бързо. Втората оптимизация е подобна – тя открива изображенията, които се показват първи, и им задава приоритет спрямо останалите изображения на страницата.

Благодарение на съществуващите оптимизации, сайтовете, използващи PageSpeed сървърни модули, ще получат значително подобрение в скоростта на зареждане и още по-важно – в т.нар. „скорост на възприемане”, т.е. колко бързо потребителите виждат нещо полезно в техните браузъри.

Коментар