Avira ще пази Windows XP след пенсионирането й

Avira ще се погрижи за потребителите на Windows XP, след като Microsoft пенсионира системата

Avira ще се погрижи за потребителите на Windows XP, след като Microsoft пенсионира системата

Известно е, че Microsoft ще спре поддръжката на 11-годишната операционна система Windows XP, която все още работи на над една трета от компютрите по света, на 8 април 2014. Наскоро софтуерният гигант намекна, че може да спре да обновява и антивирусния си софтуер за XP.

Така защитата на потребителите на XP след тази дата остава в ръцете на външни разработчици на антивируси. Добра новина дойде от компанията Avira – разработчикът на един от най-популярните безплатни антивируси обяви, че ще продължи да защитава компютрите с Windows XP и след пенсиониране на системата.

Avira Free Antivirus ще продължи да поддържа XP в продължение на поне една година след 8 април 2014. Антивирусът работи на Windows XP SP3 (32-битови)  и Windows XP SP2 (64-битови) системи и  изисква минимум 1 GB RAM (препоръчително 2 GB), уточняват от компанията.

Microsoft, от своя страна, предупреди потребителите на Windows XP, че всяка открита уязвимост в системата след края на поддръжката ще представлява на практика отворена врата за хакерите, които постоянно търсят начини да превземат и използват чуждите компютри за свои цели. Компанията дори определи оставането на платформа XP като по-страшно от Хелоуин.

Коментари по темата: „Avira ще пази Windows XP след пенсионирането й”

добавете коментар...

  1. Daylight

    Прав си 007. XP е читава система.

  2. бат Илия

    А пък социализЪма какви операционни системи прави по педесе и кусур години карат после преинсталираш и още толкова. След това минаваш на по-развита и по-усъвършенствана версия.

  3. 007

    Какво ли не прави капитализма – един единствен читав Виндос направиха по погрешка и вместо да го развият и усъвършенстват, правят всичко възможно да го убият. Ама и той не се дава 🙂

Коментар