Стартира туристическият портал на Бургас

Стартира официалният туристически портал на Бургас, който за първи път събира на едно място и представя по атрактивен начин пълната информация за града, необходима на всеки посетител. Go to Burgas е първият по рода си уеб-портал от подобен мащаб и с подобна функционалност не само на територията на Бургас, но и в цялата страна, съобщи сайтът на общината.

Go To Burgas е създаден по най-новите тенденции на уеб-дизайна - т.нар. „адаптивен дизайн”

Go To Burgas е създаден по най-новите тенденции на уеб-дизайна – т.нар. „адаптивен дизайн”

Заедно със сайта, Община Бургас стартира и още една иновативна за България услуга –  пакетните карти „Burgas Card”, които предлагат достъп до музеи, галерии, атракции, спортни обекти, безплатно ползване на обществен транспорт, велосипеди под наем, както и отстъпки в заведения, търговски центрове, билети за събития и др.

При създаването на платформата Go to Burgas, включваща както портала, така и картите, са проучени и използвани опит и практики от водещи европейски държави. Двете иновации ще направят Бургас още по-популярна и предпочитана туристическа дестинация.

С помощта на Go To Burgas.com туристите могат да организират и престоя си в града, тъй като сайтът дава възможност за резервации на хотели. Сайтът е на три езика – български, английски и руски.

„Този сайт е част от цялостната политика на Бургас градът ни да бъде част от „Smart Cities” – движението, което чрез най-новите и модерни технологии се стреми към т.нар. „умно” управление   на градовете”, сподели зам.-кметът Атанаска Николова.

Функционалността на сайта позволява хотелиери, ресторантьори и всички други частни обекти и фирми сами да публикуват  информация за услугите, които предлагат, при това напълно безплатно, каза Кристина Вълчева – вр.и.д. директор на ОП „Туризъм”. Макар и съвсем „млад”, уеб-сайтът вече е номиниран за наградите „BG Сайт 2013” в категория „Адаптивни и отзивчиви сайтове”.

„Go To Burgas” е създаден по най-новите тенденции на уеб-дизайна – т.нар. „адаптивен дизайн” и може да се ползва от всякакъв вид мобилни и електронни устройства”, обясни Светослав Николов –  мениджър на фирмата, отговаряща за уеб-дизайна. „Взети са и всички мерки по отношение сигурността на пакетните карти, така че с тях да не може да се злоупотребява”, каза още той.

Сайтът има и лесно за ползване мобилно приложение. Хората, ползващи Go to Burgas през телефоните си, ще могат в реално време да получават съобщения с актуална информация – напр. напомняне за събития, новини, откриване на нов туристически обект, др.

Коментар