ИТ партньорство разкрива нови възможности в Бургас и региона

ИТ секторът в Бургас и региона получава тласък от партньорство на SoftServe и ИКТ клъстер
(снимка: CC0 Public Domain)

Софтуерната компания SoftServe България се присъедини към ИКТ клъстъра, който представлява технологичния сектор в Бургас и Югоизточна България. Очаква се партньорството да подпомогне бъдещи проекти и инициативи за развитието на ИТ сектора в тази част на страната.

Бургас и югоизточната част на България са регион, който има потенциал да се позиционира като ИТ хъб на страната. Дигиталната екосистема в града не спира да расте и да предлага все повече нови възможности. SoftServe ще работи заедно с клъстера, за да подпомогне неговите бъдещи проекти и инициативи за развитието на ИТ сектора в региона.

„Уверен съм, че партньорството ни с ИКТ Клъстер ще повлияе благоприятно на ИТ сектора в региона и ще допринесе за развитието на ИТ общността в Бургас. Ние ще направим всичко възможно, за да спомогнем развитието на този прекрасен български град и позиционираме региона като прекрасно място за живеене на нашите таланти”, заяви Андон Симеонов, генерален директор на SoftServe България.

ИКТ Клъстер Бургас е създаден през 2016 г. и в него членуват над 40 компании, организации и институции. Един от основните проекти на Клъстера в момента е развитието на новосъздадения Югоизточен Дигитален иновационен хъб, който цели да помогне на малкия и среден бизнес в региона да намери подходящи експерти, съветници и доставчици на ИТ решения тук или в други европейски страни, за да успее в дигиталната си трансформация.

Коментар