Участваме в онлайн фестивал на европейското кино

Българските заглавия в програмата на Sreams са Love.net и Подслон

Българските заглавия в програмата на Streams са Love.net и Подслон

За първи път България участва в онлайн кинофестивала Streams – инициатива на организацията EeuroVOD, в която членуват онлайн платформи от 11 европейски държави.

Всяка страна се включва в Streams с два филма от последните няколко години, които все още не са били разпространявани търговски в другите държави. Българският сайт netcinema.bg се присъедини към инициативата през април и тази година за първи път става част от фестивала.

В продължение на един месец – от 15 ноември до 15 декември – филмите ще могат да бъдат гледани на всички VOD платформи. Българските заглавия в програмата са „Love.net” на Илиян Джевелеков и „Подслон” на Драгомир Шолев.

Фестивалът включва филми от Франция, Германия, Испания, Великобритания, Ирландия, Белгия, Австрия, Швейцария и Исландия. Без специално да бъде търсен този ефект, филмите в програмата са с най-разнообразна тематика и жанрове – драми, комедии, документални и дори експериментални филми.

Тази година за пръв път фестивалът ще има жури, съставено от блогъри и критици от всяка държава. Българският член на журито е Димитър Дринов, основател на сайта operationkino.net.

Коментар