Двама астронавти в полет до Марс още през 2017 година?

Денис Тито е лично ангажиран с каузата за изпращане на хора на Червената планета

Денис Тито е лично ангажиран с каузата за изпращане на хора на Червената планета

Полетите до Марс, считани доскоро за технически неосъществими, могат да станат реалност само след няколко години. Първите космически пътешественици ще се отправят към Червената планета през 2017 г., прогнозира милиардерът Денис Тито.

В момента на планетата се намира само марсоходът Curiosity, който събира различни данни за нея. Двама астронавти обаче могат да покорят Марс след около 5-6 години, вярва Тито, който е лично ангажиран с каузата за изпращане на хора на Червената планета.

Тито работи по амбициозен проект, в рамките на който двама астронавти ще се отправят на полет в космоса през декември през 2017 г. Идеята е това да бъде семейство, за да се избегнат проблеми с продължителното пребиваване на само двама души в кораба.

Полетът до Марс ще отнеме 501 дни. За това време космическият кораб ще преодолее разстояние от порядъка на 800 милиона мили (1287,5 млн. км). Астронавтите обаче няма да кацнат на Червената планета, а само ще се приближат на разстояние 100 мили (160,93 км) от нея.

Планът на Денис Тито е по-скоро теория към момента, тъй като е доста трудно да бъде реализиран на практика. Милиардерът обаче е оптимист – той вярва, че за четири години обикновената теория ще прерасне в идея, която ще намери реализация в рамките на съвременните технологии.

Тито вярва, че скоро полетите до Марс ще станат обичайно явление. Годината за първия полет е избрана неслучайно – през декември 2017-та Земята ще се намира на максимално близко разстояние от Марс, което ще позволи да бъдат намалени времето и средствата, необходими за мисията.

Коментари по темата: „Двама астронавти в полет до Марс още през 2017 година?”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Ето затова Денис Тито е милиардер. Говориш глупости, но особено впечатляващо и дори намираш хора, които да ти повярват.

Коментар