Magen Malware Vigilance – открива опасни модули

Magen Malware Vigilance е олекотен инструмент, който сканира периодично компютъра и открива различни заплахи за сигурността. Програмата ще ви покаже дали в системата е имплантиран зловреден код, без да подозирате за това.

Дори ако компютърът ви не е свързан към интернет, могат да бъдат инсталирани зловредни компоненти в него. Използването на антивирус е задължително, но той не винаги гарантира 100% откриване на заплахите. Ето защо можете да допълните защитата с допълнителна програма за откриване на руткитове или малуер. Magen Malware Vigilance може да установи наличието на имплантирани зловредни модули, които представляват риск за сигурността.

По време на инсталацията, програмата прави снимка на състоянието на компютъра и след това периодично проверява за подозрителни промени. Приложението извършва сканирането автоматично през определени интервали, които могат да се зададат в раздела Setup.

Когато открие подозрителна намеса, програмата показва на системната лента предупреждение, което ви позволява да отворите приложението и да разгледате подробностите. Информацията включва местоположение на файла, свойства и цифров подпис.

Опитните потребители могат да видят промените в регистрите и допълнителни технически данни. За обикновения потребител обаче може да се окаже трудно да интерпретира информацията и да разбере кои предупреждения представляват сериозен риск за сигурността.

Magen Malware Vigilance е полезно решение за откриване на имплантирани зловредни модули в компютъра. Сам по себе си обаче този инструмент не е достатъчен за отстраняване на заплахата – необходимо е да използвате и друго средство, с което да премахнете или редактирате ключовете в регистрите, тъй като Magen Malware Vigilance не предлага подобна възможност. Пробна версия на продукта е достъпна за сваляне безплатно.

Даунлоуд: Magen Malware Vigilance

Коментар