Мусала Софт отвори офис в Бургас

Мусала Софт е бялата лястовица в Бургас, заяви кметът на града Димитър Николов (вляво: Елена Маринова, президент на компанията)

Мусала Софт е бялата лястовица в Бургас, заяви кметът на града Димитър Николов (вляво: Елена Маринова, президент на компанията)

Българската фирма Мусала Софт отвори офис в Бургас. Това е първото подразделение на компанията извън централата в столицата София.

Важни фактори, които фокусират вниманието върху града, са наличието на учебни заведения с потенциал в ИТ, устойчивото развитие на Бургас, добра инфраструктура, успешно реализираните и предстоящи проекти в публична, културна, социална и икономическа сфера.

Първите служители на Мусала Софт в Бургас са възпитаници на висшите учебни заведения в града и са преминали през селекция и обучение в централния офис на компанията. Те вече работят по проекти на Мусала Софт за ключови клиенти. Към тях ще се присъединят дългогодишни служители на компанията, както и новоназначени.

Бургазлии, работещи извън България, искат да се върнат в родния си град, след като разбрали, че Мусала Софт стъпва на „морска земя”, сподели по време на откриването Елена Маринова, президент на компанията.

Мусала Софт Бургас е интегрална част от компанията, като е изградена непрекъсната аудио и видео връзка с централата.

„Черноморието успешно може да се превърне в ново ИТ ядро. Ние интензивно работим за устойчивото преобразяване на Бургас и превръщането му в привлекателна зона за капиталовложение в различни сектори и в място за реализация на младите хора”, заяви кметът Димитър Николов.

По-рано тази седмица още една от водещите ИТ компании у нас – Технологика, обяви, че открива офис в Бургас, като обоснова решението си с факта, че градът е най-доброто място за живеене в България, според проучване на Дарик Радио и в-к 24 часа.

Коментар